sobota, 05. 10. 2024
První ženská trenérka v NHL! K razantnímu kroku zavelel Seattle

První ženská trenérka v NHL! K razantnímu kroku zavelel Seattle

Jeden z nejnovějších klubů ligy se zapsal do historie. Ve středu totiž Seattle oznámil, že jmenoval Jessicu Campbellovou jednou z asistentek trenéra týmu, ta se tak stala první ženou na lavičce v historii NHL.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Je to již podruhé, co Campbellová učinila průlomový krok. Dvaatřicetiletá trenérka se k organizaci Seattlu připojila v roce 2022, kdy se stala asistentkou trenéra pod vedením Dana Bylsmy u farmářské organizace Krakenů, týmu Coachella Valley Firebirds. Tam se stala první ženou na lavičce v American Hockey League.

Ve spolupráci s Bylsmou se Campbellová s Firebirds probojovala do finále Calder Cupu, kde v obou případech prohrála s týmem Hershey Bears. Během uplynulé sezóny Kraken oznámili, že Bylsmu najali jako nového šéfa lavičky v Seattlu.

Podle zpráv rodák z Grand Havenu v Michiganu usiloval o to, aby se Campbell stal členem jeho kádru v NHL.

"S Jessicou jsme strávili poslední dva roky trénováním v Coachella Valley," řekl Bylsma. "Jsem přesvědčen o tom, co dobrého může udělat pro náš kádr a přinést hráčům. Sledoval jsem, jak si vybudovala silné vztahy s perspektivními hráči, jako jsou Tye Kartye, Shane Wright a Ryker Evans. Má schopnost navázat s hráči vztah k jejich hře a k tomu, co přinášejí týmu... Proto je tak atraktivní kandidátkou a proto se připojuje k našemu kádru."

Před příchodem k Firebirds si Campbellová vybudovala důvěryhodnost prací trenérky bruslení a dovedností, protože mnoho hráčů NHL chodilo k rodačce z Moosominu v Saskatchewanu mimo sezónu na silové bruslení. Během své kariéry pracovala například s Lukem Schennem, Matem Barzalem nebo Brentem Seabrookem.

další zajímavé články