pondělí, 08. 07. 2024
Pohledem bookmakerů: Nejsilnější tým v NHL mají Dallas a Edmonton, nejslabší San José

Pohledem bookmakerů: Nejsilnější tým v NHL mají Dallas a Edmonton, nejslabší San José

Co se uzavřela jedna sezona, provedly se aktualizace tzv. „power ranking“ žebříčků. Vítěz Stanley Cupu se drží na děleném čtvrtém místě společně s Coloradem, ale papírově nejsilnější tým mají Dallas Stars.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Dallas Stars

ESPN MMA ve spolupráci se sázkovou kanceláří bet365 vydala žebříček, kterému k 5. červenci vévodí Dallas Stars. Jak mají Texasané už v názvu, jejich mužstvo je skutečně nabité samými hvězdami, mezi něž se řadí taková jména, jako jsou Jason Robertson, Wyatt Johnston, Roope Hintz, Matt Duchene, Jamie Benn, Miro Heiskanen či Tyler Seguin. Tato hvězdná sestava budí respekt, který musel během své analýzy na ESPN ocenit i NHL specialista Ryan S. Clark.

„Málokdy se stane, že se vám v týmu sejde takové množství talentu. Kromě osvědčených matadorů mají v kádru i mladé pušky, které projevují neskutečný hlad po úspěchu. V této kombinaci jsou právem nyní papírově nejsilnějším mužstvem NHL a určitě opět budou jedním z největších kandidátů na zisk Stanley Cupu,“ řekl Clark na adresu týmu, který v uplynulé sezoně prohrál ve finále Západní konference s Edmontonem. Předtím však vyřadil loňského obhájce trofeje Las Vegas Knights a smlsl si i na silném Coloradu Avalanche.

Kdo dle žebříčků Dallasu hrdě sekunduje, to je Edmonton Oilers, který sází zejména na svou oporu Connora McDavida, jenž je považován za nejlepšího hráče celé moderní hokejové éry. V závěsu za Edmontonem se pak shodně na děleném třetím místě nachází Colorado Avalanche a vítěz letošního ročníku Stanley Cupu Florida Panthers. Pětici nejlepších pak uzavírá Carolina Hurricanes.

Abychom se však nedívali jen na nejlepší mužstva, musíme se podívat i na ta nejhorší. A hned při přečtení prvního názvu nejslabšího celku se spousta fanoušků chytí za srdce. San José mělo sice výhodu první volby v letošním draftu, ale ani příchod nadějného Celebriniho nezměnil jejich postavení v lize. Společně s Anaheimem, jenž pro příští sezonu mimochodem odhalil krásné oranžové dresy, se řadí na samé dno papírové kvality a s oběma mužstvy se v příštím ročníku playoff tolik nepočítá. Fanoušci nicméně mezi sebou doufají, že se jim konečně podaří přestavba, která by mohla přinést nějakou naději.

další zajímavé články