středa, 23. 10. 2024
UFC šampioni tipují: Pereira je lepší než Procházka, ale pokud má Jirka vyhrát, pak právě teď

UFC šampioni tipují: Pereira je lepší než Procházka, ale pokud má Jirka vyhrát, pak právě teď

Jiří Procházka již tuto sobotu dostane příležitost znovu zabojovat o titul polotěžké váhy UFC. V cestě stojí známá brazilská hrozba v podobě Alexe Pereiry, jemuž česká MMA jednička už jednou podlehla. Napraví své zaváhání?


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 28. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Mnoho fanoušků vám řekne, že je tento zápas hodně vyrovnaný. Oba borci totiž preferují vražedný styl boje, ve kterém padá spousta úderů a jen málokterý mine svůj cíl. Každá rána tedy může být finální, jako se nám potvrdilo už loni v listopadu.

Procházka měl v prvním souboji lehce vizuálně navrch, tlačil se dopředu a zrovna vedl jednu z kombinací, která se mohla ukázat i jako vítězná. Pereira jako skvělý counter puncher ovšem vyslal dva háky z ústupu a trefil přesně bradu. Jirka se svalil k zemi a aniž by mu dal rozhodčí Marc Goddard čas se vzpamatovat, tak zápas ukončil.

Dočkáme se napodruhé jiného průběhu? To v Good guy / bad guy podcastu zanalyzovali rovnou tři přední UFC zápasníci – Daniel Cormier, Anthony Smith a Israel Adesayna. Dva z nich přitom drželi mistrovské opasky a jeden ztroskotal před mistrovskými branami.

„Já si myslím, že Jirka na Alexe nemá. Zatímco Alex se od svého příchodu do UFC neskutečně posunul, tak u Jirky mi přijde, že musí udělat spoustu změn, aby se na svého soupeře dotáhl. Tím, že přijal odvetu takhle brzo, ty změny nemohl udělat. Nevidím tam tedy nic, čím by mohl překvapit,“ nešetřil Procházku bývalý šampion dvou váhových divizí Daniel Cormier.

„To já si dovolím nesouhlasit,“ vložil se do řeči Anthony Smith. „Souhlasím s tím, že je Pereira o něco lepší, ale za této konstelace si naopak myslím, že pokud někdy Procházka může porazit Pereiru, pak je to právě teď. Oba ten zápas vzali na short notice, a tak nemají moc času na přípravu, a to je věc, ze které naopak Jirka může profitovat. Alex může mít potíže s kondičkou, se shazováním, vůbec nevíme, v jaké formě se ukáže. To Jirka se připravoval, a navíc ho nečeká tak drastické hubnutí. V tomhle ohledu bude výhoda na jeho straně,“ domnívá se. 

A svým názorem do oběhu následně přispěl i bývalý šampion střední váhy Israel Adesanya. „Já taky sázím na svého koně Jiřího Procházku. Já si myslím, že se poučí z té listopadové porážky a z té chyby, kterou při svém výpadu udělal. Teď si na to dá pozor a doručí KO ve třetím nebo čtvrtém kole,“ zněl jeho tip.

další zajímavé články