středa, 23. 10. 2024
Česko bude mít na Tour de France hned dvojí zastoupení. Kreuziger bude hlavním sportovním ředitelem

Česko bude mít na Tour de France hned dvojí zastoupení. Kreuziger bude hlavním sportovním ředitelem

Po třech letech se česká cyklistika opět objeví na Tour de France. Závod pojede v dresu týmu Soudal Quick-Step Jan Hirt. Součástí organizačního vedení nejslavnějšího cyklistického závodu poté bude Roman Kreuziger. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 26. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Tour de France

Před pár týdny odjel Jan Hirt fantastické Giro D´Italia, kde zazářil osmým místem. I proto se neočekávalo, že by se dostal i na Tour de France. Opak je ale pravdou. Hirt se v osmičlenném tým Soudal Quick-Step objevil a v sobotu na startu v italské Florencii chybět nebude.

Osobní ambice Hirt, který bude prvním českým účastníkem Tour de France od roku 2021, kdy startoval Petr Vakoč, nemá. Měl by být ale hlavním domestikem Remca Evenpoela, který by rád proháněl silné trio Pogačar - Roglič - Vingegaard.

111. ročník Tour de France začne v Itálii a do Francie se přesune až v úterý. Vyvrcholí netradičně časovkou v Nice, neboť v Paříži vrcholí přípravy na letní olympiádu.

Kromě Hirta se bude Tour účastnit také Roman Kreuziger, náš dlouholetý nejlepší cyklista. Kreuziger, který v roce 2013 obsadil fantastické třetí místo, bude poprvé v kariéře hlavním sportovním ředitelem. A to konkrétně stáje Bahrain Victorious.

"Tým mě chce vyzkoušet. Ale ono to až tak zásadní není, stejně vše řešíme a rozhodujeme společně," řekl Kreuziger. Ten za hlavního favorita považuje Tadeje Pogačara, který je dle něj tak velký favorit, že by byl překvapen, kdyby Tour de France dopadla jinak.

další zajímavé články