středa, 23. 10. 2024
Na zdolání Pereiry nikdy nebyla lepší chvíle. Teď jde Procházkovi karta, předvídá slavný bojovník

Na zdolání Pereiry nikdy nebyla lepší chvíle. Teď jde Procházkovi karta, předvídá slavný bojovník

Jiří Procházka už 30. června v Las Vegas zabojuje o titul polotěžké váhy organizace UFC, kde se střetne se svým starým rivalem Alexem Pereirou. Povede se mu zvrátit listopadovou porážku a uzmout šampionský opasek pro sebe?


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Papírové předpoklady před touto bitvou hovoří poměrně jasně. Jelikož je Pereira patrně nejlepším postojářem v celém UFC, nebo minimálně jedním z nejlepších, pak mu věří většina zahraničních bookmakerů i sázejících. Jinak tomu je v domácím prostředí, kde většina fanoušků ještě zůstává patrioty.

Ve výhru brazilského šampiona Pereiry věří i Daniel Cormier, který sám kdysi vládl polotěžké váze UFC. Myslí si, že jeho přímočarý styl a úder o síle koňského kopnutí jsou tím zásadním rozdílem, který Jirkovi znova zatopí. Ve svém podcastu dokonce řekl, že Jiří na Alexe potřebuje udělat spoustu změn, aby se mu mohl dorovnat, s čímž pro změnu nesouhlasí takový Anthony Smith, který ve studiu Cormierovi mohl oponovat.

„Já jsem naopak toho názoru, že pokud může Procházka Pereiru někdy porazit, pak je to právě teď,“ řekl Smith. „Neudělal sice žádné změny, ale někdy to není na škodu, aspoň si nebude plést ničím hlavu. A co je jeho nespornou výhodou, že nemusí tolik hubnout. A všichni bojovníci vám potvrdí, že dělání váhy vám vezme nejvíce sil,“ poznamenává s ohledem na to, že oba zápasníci mají na přípravu nějaké tři týdny.

„Nikdo z nás neví, v jaké formě se Alex ukáže. Ten zápas přijal z dovolené v Austrálii. Nemusí mít takové kardio, může mít potíže s váhou, může mít spoustu dalších problémů. V UFC 300 bojoval se zlomeným prstem. Nevíme, jestli se to zahojilo. Takže to jsou důvody, proč věřím spíše Procházkovi,“ řekl Smith v podcastu u Daniela Cormiera, čímž převážil misky osudu na českou stranu. Snad tam tedy i zůstanou 30. června.

další zajímavé články