středa, 23. 10. 2024
Život hrobníka Dvořáka už nestojí na UFC: Půjdu do jakékoli velké organizace, která mi dovolí boxerské zápasy

Život hrobníka Dvořáka už nestojí na UFC: Půjdu do jakékoli velké organizace, která mi dovolí boxerské zápasy

Východočeský MMA fighter David Dvořák (32) dosud absolvoval pod křídly UFC šest zápasů s bilancí tří výher a stejného počtu proher, s tím, že poslední tři souboje s Matheusem Nicolauem, Manelem Kapem a Stevem Ercegem mu nevyšly.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Trilogie by byla ještě zajímavější než první zápas, šel bych do toho na víc procent než do dvojky, přiznává Végh

Naposledy však kvůli vleklým zdravotním problémům zápasil před více než rokem (UFC 289) a fanoušci se začínali ptát, co se děje.

Uzdravený zápasník s přezdívkou "The Undertaker", jenž se svého času vyšplhal ve své váze na deváté místo žebříčku, by se však mohl vrátit do zápasového kolotoče již brzy a to v srpnu...

Dvořák, jehož z české scény dokázal před více než dekádou skolit pouze Filip Macek (a to opakovaně), sice oslovil matchmakery UFC s nabídkou, že je ochotný nastoupit kdykoliv od září, nicméně protistrana by ho ráda poslala do klece ještě dříve. 

Brzy půjdeme do TOP 15, navnadil fanoušky po svém šestém triumfu v UFC Klein
V tuto chvíli asi není lepší nabídka než jít znovu do boje o titul, hlásí hlavní Procházkův trenér Karaivanov

"Poslali nám dvě nabídky na srpen, takže to vždy vyjde jinak, než si člověk představuje. Vedeme s nimi komunikaci, ale už ne stylem, že řeknou jdeš zápasit a konec šmitec," informoval v rámci podcastu "V ringu" ostřílený Dvořák, jemuž americká organizace před první prohrou po šňůře 16 výher pohrozila, že pokud nepojede bojovat i bez svého týmu, tak s ním rozváže kontrakt.

Pod záštitou UFC zápasí necelých pět let a zažil tam skvělá dobrodružství i parádní zápasy, s tím, že dokázal excelentní věci, o nichž ani nesnil. Teď už to má však nastavené tak, že se nenechá do ničeho tlačit. "Když řeknou, že rozvážou smlouvu, ať to udělají. O svou budoucnost se nebojím. Chtěl bych fungovat na nejvyšší úrovni ještě pět let a můj život už na UFC nestojí," upozornil bijec s celkovou kariérní bilancí dvaceti triumfů a šesti proher.

Spolumajiteli Oktagonu nesedí, že by měl Muradov vztahy s podsvětím: Něco takového nepotřebuje

Pokud by došlo na černý scénář a člen All Sports Academy zápasící ve "flyweight" by z UFC skutečně letos zmizel, nepochybně by se mu otevřela spousta jiných dveří. "Půjdu do jakékoli velké organizace, kromě Ruska, která mi dovolí boxerské zápasy (UFC profesionální box nedovoluje) a přijde s alespoň trochu rozumnými podmínkami," nastínil Dvořák, kterého by se jistě pokusily nalákat do svých řad Oktagon či KSW.

další zajímavé články