sobota, 27. 07. 2024
Brzy půjdeme do TOP 15, navnadil fanoušky po svém šestém triumfu v UFC Klein

Brzy půjdeme do TOP 15, navnadil fanoušky po svém šestém triumfu v UFC Klein

Nejlepší slovenský MMA zápasník současnosti? Dle mnohých je jím Ľudovít "Mr. Highlight" Klein (29), který si o víkendu připsal v UFC výhru s pořadovým číslem 6 a byť o ní museli rozhodnout bodoví rozhodčí, triumf to byl velmi přesvědčivý.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Někdejší bojovník Oktagonu vyhrál v Kentucky nad svým brazilským vrstevníkem Thiago Moisésem u všech sudích (30:27) a na poli nejprestižnější MMA organizace světa drží neporazitelnost již od října 2021, kdy ve třetím kole podlehl Nate Landwehrovi na "Anaconda Choke".

Před Moisésem, který před pár lety vydržel s jedničkou divize Islamem Machačevem v kleci čtyři kola, si Klein připsal skalpy Devonteho Smitha, Masona Jonese, Ignacia Bahamondese i A.J. Cunninghama a měl ho ho čekat další posun žebříčkem.

 Muradov se vrací do Oktagonu, Novotný jeho návrat oznámil při včerejším galavečeru v Edenu

"Máme to doma, jdeme dál. Brzy půjdeme do TOP 15," vzkázal na svém Instagramu rodák z Nových Zámků, jehož profesionální MMA bilance je 22 výher a 4 porážky.

"Je to velké zadostiučinění. Tvrdě jsme na to pracovali. Věděl jsem, že budu ve všem lepší. Příprava byla zaměřená na dobrou obranu takedownů a trestat to v postoji. Čekal jsem, že bude v klinčích fyzicky silnější, ale i jsem ho přetáčel. Snažil jsem se zůstat soustředěný po celý zápas, poslouchat moje trenéry a dělat to, co mám. Mám velkou radost," doplnil Klein.

Nejlepší dvacítka "Lightweight" (do 70 kilogramů) by ho po čerstvém skalpu minout neměla. A kdo ví, třeba by mohl časem atakovat i TOP 10, jíž v současnosti uzavírají Michael Chandler s Rafaelem Fízievem. Do konce roku ho čeká určitě minimálně ještě jeden zápas.

 

další zajímavé články