středa, 23. 10. 2024
V tuto chvíli asi není lepší nabídka než jít znovu do boje o titul, hlásí hlavní Procházkův trenér Karaivanov

V tuto chvíli asi není lepší nabídka než jít znovu do boje o titul, hlásí hlavní Procházkův trenér Karaivanov

Původně měl se měl turnaj UFC 303 v Las Vegas nést v duchu velkého návratu Conora McGregora. Irská hvězda však byla nucena kvůli zranění očekávaný souboj s Michaelem Chandlerem zrušit a Dana White tak musel ohledně hlavního zápasu improvizovat. Volba nakonec padla na Alexe Pereiru s Jiřím Procházkou, jejichž odvetu uvidí nevadská T-Mobile Arena již za necelé dva týdny.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Tým mírně favorizovaného brazilského "Poatana" přitom původně počítal s tím, že úřadující šampion polotěžké váhy, jenž ne až tak dávno deklasoval dalšího vyzyvatele Jamahala Hilla, půjde do akce až 18. srpna v australském Perthu.

A i když se oběma špičkovým bojovníkům zkrátila příprava o více než šest týdnů, přemožitel Pereirova kouče Glovera Teixery naskytnuté šanci vzít si pás zpět jednoduše neodolal. "Jiří je permanentně připravený a natrénovaný. Navíc bojovník, jdeme pro to. Buď člověk může říkat, že je to risk, a pak sedět doma a říkat si, sakra, proč jsme to nevzali, nebo se k tomu postaví čelem a vezme to. V tuto chvíli asi není lepší nabídka než jít znovu do boje o titul," vysvětlil sportem.cz citovaný hlavní kouč Martin Karaivanov.

S trenérem kata Aleksandara Rakiče souhlasí i spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný. "Šance mít hlavní zápas na takovém turnaji a zachránit organizaci za Conora se neodmítá. To vše je mix, na který nikdo s chutí a srdcem bojovníka nemůže říct ne. Samozřejmě to nebude zapomenuto a vykompenzováno, ale důležité je razítko na tu cestu, kterou se Jirka tímhle vydává. A ta cesta je pokryta poklonami a respektem od těch nejlepších a nejvýznamnějších v tomto odvětví," přidala čelní tvář domácí MMA branže.

Podobně to vidí i v těžké váze pohybující se Michal Martínek, jehož domovskou organizací je KSW. Právě "Blackbeard" s jednatřicetiletým moravským bijcem často trénuje. "Pro české MMA je to obrovská pecka a moc mu přeju, aby to pokořil, stejně jako to udělal v odvetě s Muhammedem Lawalem v Rizinu. Když jsme spolu trénovali na Dominicka Reyese, což bylo během covidu, tak jsme byli někde ve sklepě, aby na nás nikdo nemohl zavolat policii. Soupeř to měl jinak a Jiří na to řekl, že ho to nezajímá a že chce být připravený. I proto soudím, že ví, co dělá," prohlásil bývalý hokejista.

Procházka a spol. se přesunují za oceán již v pondělí. "Věřím, že pás přivezu zpět do České republiky," vzkázala ikona brněnského Jetsaaam Gymu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jiří “BJP” Procházka (@jirkaprochazka)

další zajímavé články