středa, 23. 10. 2024
Jiří Procházka terčem pozornosti. Zaskočí za zraněného McGregora a zabojuje o titul. Nového soupeře má i Whittaker

Jiří Procházka terčem pozornosti. Zaskočí za zraněného McGregora a zabojuje o titul. Nového soupeře má i Whittaker

Jedno zranění střídá druhé a Dana White je kvůli tomu v jednom ohni. Conor McGregor se zranil a nejvíce očekávaný zápas tohoto roku se bohužel dočkal svého odložení. Naštěstí se objevila spása nesoucí české vlajky.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Jiří Procházka je člověk, který si nevybírá. Bude bojovat kdekoliv, kdykoliv a s kýmkoliv. Bojovník s takovou mentalitou je vždy v UFC nejvíce vážený, a proto prezident organizace Dana White nemusel dvakrát váhat, komu přidělí další titulovou šanci.

Stejná čest náleží i brazilskému šampionovi Alexovi Pereirovi, který do toho s Procházkou v tak krátkém časovém úseku vstoupí znova. I jeho souhlasu bylo potřeba, aby k této titulové bitvě došlo. UFC ji tak v dnešních ranních hodinách mohlo oficiálně oznámit na svých sítích.

Připomeňme si, že se turnaj UFC 303 bude konat 30. června v Las Vegas. Toto místo bylo speciálně vybráno pro návrat největší MMA hvězdy Conora McGregora, kolem něhož bylo poslední dni hodně rušno. Spekulovalo se o možném zranění, které krátce před oznámením Procházkova zápasu potvrdil novinář Ariel Helwani.

O jaké zranění se jedná, to Helwani nespecifikoval. Pouze řekl, že si to vyžádá tak dva měsíce léčby, a tudíž je pro Conora nějaký letní návrat prakticky nereálný. Fanoušci si budou muset počkat až do podzimu a doufat, že se tentokrát nic nezvrtne.

Smůlu si bohužel vybral i jeden z nejlepších zápasníků současnosti Khamzat Chimaev. Ten se měl už příští víkend střetnout s bývalým šampionem Robertem Whittakerem, ale následně se objevil snímek, že se nachází v nemocnici. Opět nikdo neřekl, jaké potíže Khamzat řeší, pouze Dana White oznámil, že rozhodně nejde o žádnou srandu.

Robert Whittaker na kartě velmi rychle se blížícího turnaje zůstane. Šanci na short notice využil Dagestánec Ikram Aliskerov, který aktuálně tahá sérii sedmi výher v řadě. V UFC má dvě výhry za sebou a o podobné příležitosti mohl jenom snít. Teoreticky by ho mohla přiblížit k předním příčkám střední váhy.

další zajímavé články