neděle, 08. 09. 2024
Slovenský kapitán Škriniar odehraje již třetí Euro. Tým je dle jeho slov silnější

Slovenský kapitán Škriniar odehraje již třetí Euro. Tým je dle jeho slov silnější

Také fotbalisté Slovenska se již připravují na evropský šampionát, které v pátek večer zahájí duel domácího Německa se Skotskem. Pro kapitána našich východních sousedů to bude třetí mistrovství Evropy, kterého se zúčastní. A jak sám říká, jeho tým mu připadá silnější.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Reprezentace Slovenska má na Euru jednoznačným cíl, kterým není nic jiného, než postup ze základní skupiny. V té Slováci postupně narazí 17. července ve Frankfurtu na Belgii, o čtyři dny později změří síly v Düsseldorfu s Ukrajinou a vše pak završí duelem 26. července s Rumunskem, který odehrají opět ve Frankfurtu.

"Kluci mají za sebou dobré sezony v klubech. Na předchozím Euru byli v top formě Marek Hamšík a Juraj Kucka, který je stále ve vynikající kondici. Předtím to byli Martin Škrtel nebo Jano Ďurica. Teď máme zase jiné hráče, kteří jsou oporami ve svých klubech i v národním týmu," prohlásil slovenský kapitán a stoper, jenž se svou zemí slavil na Euru 2016 ve Francii postup do osmifinále.

Škriniar se na posledním Euru gólově prosadil, podaří se mu to i letos?

Další evropský šampionát se pak odehrál až o pět let později vinou kovidové pandemie. Na něm už se Slovensku nepodařil projít ze základní skupiny do vyřazovací fáze. I přes skvělý vstup v podobně výhry 2:1 nad Polskem Slováci v dalším utkáních na bodový zisk nenavázali, a po porážce 0:1 se Švédskem a 0:5 se Španělskem pro ně turnaj skončil.

Škriniar tehdy pomohl vstřelenou brankou výhře na Polskem, a nyní by si gólový moment rád zopakoval. Jedna z největších hvězd současného slovenského výběru také hodnotila svůj první ročník po přestupu k pařížskému gigantovi. "Sezonu bych rozdělil na dvě poloviny, před zraněním a po něm. Předtím jsem byl jedním z nejvytíženějších hráčů v týmu. Po zranění jsem měl být mimo hru čtyři a půl měsíce, ale podařilo se mi vrátit o dva měsíce dřív. Mohl jsem se připravovat na mistrovství Evropy, nebral jsem to tak, že jsem vypadl ze základní sestavy. Rok ale hodnotím velmi pozitivně, první v nové zemi a novém klubu, tři trofeje a semifinále Ligy mistrů," pokračoval Škriniar.

Poláci začnou turnaj bez své největší hvězdy. V přátelském utkání se zranil Robert Lewandowski

Škriniar odehrál letos čtyřiadvacet ligových duelů, ke kterým přidal dva starty v domácích poháreh a dalších šest v Lize Mistrů. V milionářské soutěži také vstřelil svůj první a zatím jediný gól v PSG. Spolu s dalším obráncem Dávidem Hanckem, brankářem Martinem Dúbravkou a záložníkem Stanislavem Lobotkou by měl letos dovést svůj tým k úspěchu.

další zajímavé články