pátek, 18. 10. 2024
Poláci začnou turnaj bez své největší hvězdy. V přátelském utkání se zranil Robert Lewandowski

Poláci začnou turnaj bez své největší hvězdy. V přátelském utkání se zranil Robert Lewandowski

Polsko před blížícím se fotbalovým mistrovstvím Evropy počítá ztráty. V minulém týdnu se našemu sousedovi zranil elitní útočník z Juventusu Turín Arkadiusz Milik, kterého nyní na marodku následují další tři fotbalisté včetně největší hvězdy Roberta Lewandowského.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Polákům se stala osudnou generálka na evropský šampionát s Tureckem. I přes vítězství 2:1 musel trenérský štáb Polska spolknout pořádně hořkou pilulku, když duel postupně nedohráli tři hráči pravděpodobné základní sestavy.

Ronaldo je pyšný, že si jako první zahraje na šestém Euru: Máme vše potřebné k tomu, abychom ho vyhráli

Běžela 12. minuta a Polsko se dostalo do vedení. Robert Lewandowski sice pro sebe ideálně nezpracoval míč, který si však našel Karol Šwiderski a poslal Polsko do vedení. Jeho následná radost se mu však vymstila, Šwiderski při oslavné jízdě po kolenou a následném výskoku špatně došlápl a způsobil si výrok kotníku.

Šwiderski se pokoušel do zápasu vrátit, ale marně a v 19. minutě ho na hřišti nahradil Piatek. Ve 32. minutě si pak na travnatou plochu sedla největší hvězda Polska Robert Lewandowski. Útočník Barcelony utrpěl poranění stehenního svalu, které si vyžádá delší rekonvalescenci a Lewandowski tak minimálně do prvního utkání na Euru s Nizozemskem nezasáhne.

Zranění nejsou vážná

"Robert Lewandowski má ve svalu trhlinu a jeho start v prvním zápase je vyloučen. Děláme všechno pro to, aby mohl nastoupit ke druhému duelu proti Rakousku," prozradil lékař polského národního týmu Jacek Jaroszewski.

Aby toho pro trenéra Michala Probierze nebylo málo, zdravotní problémy hlásil během poločasové přestávky také obránce Pawel Davidowicz. Po zranění z minulého Arkadiusze Milika z minulého týdne tak Poláci nadále počítají ztráty, na rozdíl od Milika by se však poranění hráči mohli stihnout na Euru představit. "Pawel Dawidowicz si natáhl sval, Karol Šwiderski si poranil kotník, vyšetření neodhalila závažná zranění. Oba by se ještě tento týden měli zapojit do tréninku," prozradil Jaroszewski.

další zajímavé články