sobota, 27. 07. 2024
Změny u mistra! Třinec opouští hned tři hráči, řeší se i budoucnost Voženílka

Změny u mistra! Třinec opouští hned tři hráči, řeší se i budoucnost Voženílka

Podařilo se jim něco mimořádného, co v nejvyšší české soutěži nemá obdoby, teď se mistrovský Třinec rozhodl pro změny v sestavě, které mohou narušit jeho chemii.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 08. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Souhra hráčů, jaká je k vidění u Ocelářů, není k vidění u nikoho jiného. Mužstvo, jež je inspirováno Dumasovými mušketýry, se řídí heslem Jeden za všechny a všichni za jednoho. S tímto nasazením vyhrálo pětkrát playoff v řadě a nepochybně se pokusí i o absolutní rekord formou šestého prvenství.

Uspět v konkurenci bohaté Sparty a Pardubic není snadné a o to horší to je, pokud svými úspěchy zaujmete velké ryby ze zámoří. Zejména tohle je případ bojového útočníka Daniela Voženílka, který kromě mistrovského titulu navíc oslavil i zlato na mistrovství světa. Teď kolem něho plují kluby z hvězdné NHL.

„Aktuálně probíhají jednání. Vožuch projevil zájem se v kariéře posunout. Má několik nabídek z Evropy i NHL. Je pravděpodobné, že v Třinci pokračovat nebude,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Dle informací deníku Sport je kromě NHL ve hře ještě Švýcarsko, konkrétně Zug, ale kam se nakonec Voženílek přesune, to je v této chvíli jen otázkou.

Co ovšem otázkou není, to je budoucnost obránce Adama Poláška, který po roce od přestupu ze Sparty opět mění dres. Nyní se vydá do Litvínova.

„Adam Polášek reprezentoval národní mužstvo na olympiádě i na mistrovstvích světa, má více než 500 startů v extralize, a navíc má velice dobré parametry. Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat do Litvínova,“ prohlásil nadšeně generální ředitel Pavel Hynek.

Poslední dva odchody z Třince tvoří duo Šenkeřík – Helewka. Jedná se o lednové akvizice, jejichž přestup určitě může být také cítit, ale rozhodně ne tolik jako v případě Poláška s Voženílkem. U mistra se tedy budou hledat minimálně dvě náhrady.  

další zajímavé články