sobota, 27. 07. 2024
Třetí finále MS a třetí prohra. Ve Švýcarsku se smutní. Tentokrát ovšem zažili to, co nezažili nikdy předtím

Třetí finále MS a třetí prohra. Ve Švýcarsku se smutní. Tentokrát ovšem zažili to, co nezažili nikdy předtím

Zatímco celé Česko ještě vstřebává tu skutečnost, že je opět jednou na samotném hokejovém vrcholu, ve Švýcarsku se pochopitelně smutní. Cesta ke zlatu skončila těsně před jeho branami.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český hokej

Švýcarům se na MS sešla skutečně slušná sestava, jež navíc hrála velice zodpovědně. Její síla spočívala v kvalitě i týmovosti, s níž v této kombinaci dokázali přemoct i Kanadu, ale na Čechy to už nestačilo.

Jak píše například švýcarský plátek Berner Zeitung, ten u hráčů v bílém viděl cosi nevídaného. Celé mužstvo bojovalo jako jeden muž a ten byl pro zlatý triumf ochotný potit krev. Nabitá hala pak jen umocnila tu atmosféru a soupeři se spálili v pražském ohni.

„Náš tým bojoval statečně a místy byl i lepším, ale Češi měli díky zaplněné hale a svým fanouškům ve svých nádržích vždy o kousíček energie více,“ zaznělo v Berner Zeitungu, který chválil české fanoušky, jež svou přítomností stanovili nový návštěvní rekord MS.

Známý NHL trenér Joel Quenneville ještě po čtvrtfinále říkal, že nasazení Čechů je mimořádné, a proto by se nedivil, kdyby porazili i Švédsko. Oni to však dotáhli ještě dál a ovládli celý šampionát. Švýcary ve finále rozesmutnila Pastrňákova trefa z třetí třetiny.

„Třetí finále a bohužel také třetí prohra. Tahle byla ovšem jiná. Stáli jsme proti týmu, který předvedl skutečně mistrovské nasazení. Museli jsme se vypořádat s několika vlivy, a i když jsme byli blízko vyrovnání, nakonec jsme na něj nedosáhli. Doufáme, že tuto energii ucítíme také za dva roky,“ znělo dodatečně.

Co se ovšem bude dít za dva roky? Celý šampionát se totiž přesune do Švýcarska, a proto tamní fanoušci, hráči i media doufají, že po třech finálových nezdarech konečně dojde k prolomení této série. Příští rok se nicméně podíváme ještě do Dánska a Švédska, jež mají spojenou organizátorskou roli.

další zajímavé články