sobota, 27. 07. 2024
Česko zachvátila hokejová horečka! Televizní stanice mění vysílací programy, obchody a hospody zase otevírací doby

Česko zachvátila hokejová horečka! Televizní stanice mění vysílací programy, obchody a hospody zase otevírací doby

Celý český národ se upnul na fantastickou jízdu české reprezentace hokejovým světovým šampionátem. Češi se už v neděli ve finále postaví Švýcarsku a sledovat to bude bez přehánění každý!


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Česká republika ve fantastickém zápase rozdrtila Švédsko 7:3 a zajistila si účast ve finále domácího světového šampionátu. V něm se postaví proti Švýcarsku, které přešlo přes Kanadu díky výhře v samostatných nájezdech.

Každý český zápas ve vyřazovací části sledovalo obrovské množství lidí. Dle informací České televize sledovalo v jeden čas čtvrtfinálové klání s USA až 3 miliony lidí. Stejně tak byla obrovská sledovanost i v sobotu. Utkání se Švédskem mělo v jednu chvíli naladěno až 76 procent televizí napříč republikou.

Rekordy trhají fanošuci i v samotném dějišti probíhajícího světového šampionátu. Organizátoři překonali rekord v návštěvnosti z roku 2015, když už nyní dosáhli úctyhodné mety 765 385 fanoušků.

Na postup českého týmu musí reagovat i ostatní televizní stanice. Nova například odložila vysílání premiéry svého seriálu v primetimu, aby diváci mohli sledovat hokejové utkání. Do vysílání tak zařadila reprízu jiného seriálu.

„Můžeme to říct? Můžeme to říct? Už můžeme. Čeští hokejisté jsou ve finále MS. Abyste jim mohli fandit a zároveň nepřišli o premiérový díl oblíbeného seriálu Odznak Vysočina, výjimečně zařazujeme v neděli od 20:20 reprízu Kriminálky Anděl,“ stojí v prohlášení televizní stanice.

I obchody musejí měnit své otevírací doby. Například pobočky Penny zavírají již v 19 hodin, aby svým zaměstnancům dopřáli možnost sledovat toto utkání. „Spolu fandíme hezky česky. Proto v neděli 26. 5. zavíráme v 19:00. Ať i naši zaměstnanci mohou fandit s vámi,“ vysvětluje řetězec.

Díky přívětivému času začátku utkání nemusejí tentokrát hospody značně upravovat svou otevírací dobu, s výjimkou zavírací doby, kterou zřejmě prodlouží. Jinak tomu bylo ale v sobotu, kdy měly některé hospody výjimečně otevřeno i odpoledne, aby se návštěvníci mohli u nich dívat na hokej se Švédskem. Češi tak žijí hokejem.

další zajímavé články