sobota, 27. 07. 2024
Macháč zdolal Michelsena a vůbec poprvé si zahraje semifinále

Macháč zdolal Michelsena a vůbec poprvé si zahraje semifinále

Tenista Tomáš Macháč zatím předvádí v Ženevě skvělý tenis a odměnou mu je dosavadní inviduální maximum v podobě premiérové semifinálové účasti na nejvyšším okruhu. Tam se střetne s legendárním Novakem Djokovičem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Sedmatřicetiletý Srb zvládl souboj s Tallonem Grieksporem z Nizozemska a po setech 7:5 a 6:1 vyzve v bitvě o finále třiadvacetiletého českého hráče. Ve druhém semifinále se utká Flavio Cobolli s vítězem zápasu Baez - Ruud.

Michelsen - Macháč 3:6, 6:7

Tomáš Macháč letos neměl na blížící se French open dobrou přípravu. Během antukového jara ho ve dvou přípradech skolila nemoc, v Barceloně a na Masters v Madridu zase končila jeho pouť turnajem již ve 2. kole.

Naději na dobrý výsledek z grandslamu mu však může dát povedená generálka v Ženevě, kde po trimfu ve čtvrtfinálovém duelu s Američanem Michelsenem dostal mezi nejlepší čtyřku, což je jeho dosavadním maximem na okruhu ATP.

Svůj debut ve švýcarské metropoli zahájil výhrou s nasazeným Jackem Draperem, následně si poradil Nicolasem Morenem De Alboranem a v posledním případě také s již zmiňovaným Alexem Michelsenem.

Právě s Michelsenem měl po celé utkání navrch a ve druhém setu podávat za stavu 5:4 na ukončení zápasu, jenže americký teenager se ještě vzpchopil a donutil Macháče ke ztrátě osmi fiftýnů v řadě. I tak se ale rodákovi z Berouna podařilo utkání vyhrát po dvou sadách, když v tie-breaku povolil Michelsenovi pouze dva body. Duel provázel i déšť, kvůli kterému byl přerušen zhruba hodinovou pauzou.

Macháč se tak konečně dočka a na pátý pokus zvládl přejít čtvrtfinálovou fázi na hlavní tour. Po loňských nezdarech v Houstonu a Stockholmu se mu nevedlo ani letos v Marseille či na podniku Masters v Miami. Macháč se tak díky svému počinu poprvé dostane v žebříčku do nejlepší čtyřicítky tenistů.

další zajímavé články