sobota, 27. 07. 2024
Po příletu Nečase vynechán Kämpf. Pro dalšího hráče naděje na účast na šampionátu končí

Po příletu Nečase vynechán Kämpf. Pro dalšího hráče naděje na účast na šampionátu končí

Martin Nečas po příletu z Caroliny okamžitě zamířil do české kabiny a absolvoval večerní utkání proti Velké Británii. V sestavě scházel David Kämpf, který má menší zdravotní problém. A pro dalšího hráče šampionát skončil definitivně.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

David Kämpf v pátečním utkání proti Rakousku inkasoval tvrdý náraz do mantinelu, po kterém se jen velmi těžce zvedal ledu. Kouč reprezentačního výběru Radim Rulík hovořil především o preventivních důvodem a Kämpf by se tak měl proti Kanadě vrátit do sestavy.

Příjezd útočníka Caroliny Hurricanes ale odnesl jiný útočník. Na světovém šampionátu definitivně končí Michal Kovařčík, který se do sestavy nakonec nepropracoval a s týmem pouze trénoval.

V pondělí by navíc podle posledních informací měli dorazit také Pavel Zacha a David Pastrňák. To za předpokladu, že jejich výstupní prohlídky u Bruins dopadnou bez větších problémů.

Pokud se tak skutečně stane, opustí českou reprezentaci i poslední dva hráči, kteří jsou tzv. na čekané. Konkrétně se jedná o obránce Jana Ščotku a útočníka Radana Lence. Otázkou pak zůstává, kdo by z nynější sestavy vypadl.

Fanoušci mohutně brojí proti rozpadu čtvrté formace ve složení Beránek - Flek - Kondelík, která hraje velmi dobře. Je tedy možné, že by proti Kanadě nehrál například Daniel Voženílek.

další zajímavé články