sobota, 27. 07. 2024
Nový rekord na mistrovství světa! Postarali se o něj Švédové svou gólovou smrští

Nový rekord na mistrovství světa! Postarali se o něj Švédové svou gólovou smrští

Švédsko v utkání základní skupiny na mistrovství světa porazilo Lotyšsko vysoko 7:2. Kromě třech bodů do tabulky si také připsalo i jeden zajímavý rekord.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Pixabay

Již od začátku utkání bylo jasné, že se Švédsko žene za vítězstvím. Vždyť už v sedmé minutě vedlo 2:0 a svého soupeře výrazně předčilo i střelecky.

Poté však přišel velký útlum a soupeř z Lotyšsko se dostal zpět do hry. V prostřední části dokázali Lotyši srovnat dvěma vstřelenými brankami během pouhých 23 vteřin a dostávali se do dalších šancích. Střelecky se však už do konce zápasu neprosadili.

Švédský rekord

Švédy totiž vyrovnání soupeře patřičně vyburcovalo až natolik, že v další fázi zápasu předvedli gólovou smršť. Nejprve v čase 32:59 vrátil Švédsku vedení Zetterlund, přičemž další gól přidal ještě v čase 33:16. V čase 33:25 už Švédsko vedlo 5:2 po gólu Erikssona a bylo po zápase.

Zajímavostí je, že tato švédská smršť přišla po pětiminutovém oslabení. V něm mohli Lotyši získat vedení, nicméně početní výhodu nevyužili, a tak Švédové nemilosrdně trestali.

Tři rychlé góly v rozmezí 26 vteřin znamenaly, že Švédové vytvořili neuvěřitelný rekord. Žádný jiný tým na mistrovství světa nevstřelil tři branky tak rychle, jako se to povedlo právě Švédsku v zápase s Lotyšskem.

další zajímavé články