sobota, 27. 07. 2024
Nenapravitelný hříšník? Ničuškin znovu neprošel testem na drogy a do konce roku nebude moci hrát

Nenapravitelný hříšník? Ničuškin znovu neprošel testem na drogy a do konce roku nebude moci hrát

Ruský hokejový útočník Valerij Ničuškin je zřejmě nenapravitelným hříšníkem. Nejlepší střelec probíhajícího play-off NHL porušil pravidla asistenčního programu NHL, a jelikož se nejednalo o první porušení, následuje tvrdý postih. Bez hokeje bude téměř do konce roku 2024.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Colorado Avalanche

V čele kanadského bodování je aktuálně Leon Draisaitl, nejlepším kanonýrem play-off je ale společně s edmontonským Zachem Hymanem útočník Colorada Valerij Ničuškin. Devětadvacetiletý Rus skóroval v sedmi po sobě jdoucích zápasech a především díky jeho výkonům se Colorado probojovalo do semifinále Západní konference. Ničuškin se tímto výkonem zapsal do historie Colorada, neboť žádný hráč organizace Avalanche takovou sérii nezažil.

Na opačné straně je ale Ničuškin poměrně problémovým hokejistou. Už loni při play-off museli v jeho hotelovém pokoji oživovat ženu, které v krvi našli přítomnost drog. Do asistenčního programu NHL poté nastoupil rodák z Čeljabinsku v lednu a hovořilo se o poměrně silné závislosti na kokainu. Po dvou měsících se sice útočník do sestavy Lavin vrátil, příliš v ní ale dlouho nevydržel.

Jen hodinu před startem čtvrtého utkání proti Dallasu Stars se Ničuškin dozvěděl, že neprošel testem na drogy. Podruhé tak poručil podmínku programu a NHL mu nyní zastavila činnost. A to hned na šest měsíců - bez hokeje tak bude vynikající kanonýr minimálně do poloviny listopadu. Je nicméně otázkou, zda s ním ještě bude Colorado počítat. Smlouvu ale má, před dvěma lety podepsal na osm let za dohromady 49 milionů dolarů.

Aktuálně ale bude bez gáže. Pokud by navíc neuspěl ani ve třetí fázi programu, následoval by trest na jeden rok s tím, že s ním Colorado může kontrakt rozvázán.

"Je to na nic. Absence Ničuškina nám zcela jistě ubližuje, je to skvělý hráč. Chci pro Vala to nejlepší, chci jeho štěstí a spokojenost. Doufáme, že najde klid a že mu program pomůže," uvedl po čtvrtém klání kouč Colorada Jared Bednar. Bez něj Avalanche padli v domácím prostředí 1:5 a v pátém utkání budou na ledě Stars odvracet předčasný konec sezony.

další zajímavé články