sobota, 27. 07. 2024
První porážka. Česká reprezentace v nájezdech tentokrát neuspěla, podlehla Švýcarsku

První porážka. Česká reprezentace v nájezdech tentokrát neuspěla, podlehla Švýcarsku

Ve třetím vystoupení na světovém šampionátu si čeští hokejisté připsali první porážku. Ačkoliv švýcarskou ofenzivu pustili k jediné brance, po samostatných nájezdech byl tentokrát úspěšnější soupeř. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

V utkání proti Rakousku proměnilo Švýcarsko hned pět přesilových her. A stejně začalo i ve vzájemném klání s českou reprezentací. Po vyloučení kapitána Červenky s pukem před Dostálem zamíchal Fiala a hned při svém prvním startu parádně zavěsil.

První těžší zákrok si na druhé straně připsal švýcarský gólman Genoni až krátce před polovinou střetnutí, pokus Tomáška ale reflexivně dokázal vyrazit. Ani ve druhé třetině se nehrál nijak ofenzivní hokej, přesto byla opět k vidění alespoň jedna branka.

Po vyloučení Siegenthalera poslal Špaček z modré puk za Stránského a ten skóroval ve druhém utkání v řadě. České hráče gól evidentně posílil, Kubalík ovšem těsně minul.

Na začátku třetí části po chybě Sedláka ujel Kurashev, branku Dostála ovšem přestřelil. Na druhé straně pro změnu chyboval při rozehrávce Genoni, následně ale fantasticky skočil po střele Fleka. Duel tak došel až do prodloužení, ve kterém měl největší příležitost obránce Loeffel, jehož tečovaný pokus nakonec zamířil nad.

V samostatných nájezdech jako první uspěl Kevin Fiala. Vzápětí jej následoval i druhý střelec branky ze hry, tedy Matěj Stránský. Poslední slovo ale měli Švýcaři. Puk dostal za záda Dostála Philipp Kurashev a rozhodl o druhém bodu pro Helvétský kříž.

další zajímavé články