sobota, 27. 07. 2024
Slováci překvapili favorita. Musíme si ale rozebrat třetí třetinu, soudí

Slováci překvapili favorita. Musíme si ale rozebrat třetí třetinu, soudí

Slovensko po pohodové výhře nad Kazachstánem uspěli i proti favoritovi. Spojené státy americké porazili 5:4 po prodloužení, ačkoliv po dvou třetinách vedli o tři branky. Právě kolaps ve třetí třetině bude předmětem dalšího zkoumání slovenských hokejistů. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Slovakia

Slovensko vstoupilo do utkání skutečně skvěle. Už ve 4. minutě skvostnou přihrávku Sukeĺa zužitkoval Kelemen a poslal outsidera do vedení. Ve 12. minutě unikl americké obraně kapitán Tatar a výsledkem byla druhá trefa, tentokrát z hokejky třineckého Libora Hudáčka.

Američané ve druhé třetině zagresivnili hru a výsledkem byla poměrně rychlá trefa Matthewa Boldyho. Místo vyrovnání ovšem přišel trhák. Krátce po přesilové hře propálil Nedeljkoviče Nemec, o necelé dvě minuty později se trefil i bývalý hráč Vítkovic Patrik Koch.

Favorit reagoval střídáním gólmanů a také povedenou třetí třetinou. V něm Slováci přestali hrát a výsledkem bylo vyrovnání po trefách Pinta, Tkachuka a Hughese. Druhý bod ale nakonec Slovensko vydolovalo, v závěru nastavení vypálil od modré Nemec a Kelemen šikovnou tečí duel ukončil.

"Cítil jsem, že puk jsem tečoval. Dva body se Spojenými státy určitě velmi potěší, ale musíme se koncentrovat na další utkání," hovořil autor prvního i posledního gólu Miloš Kelemen.

"Chytalo se mi velmi dobře, fanoušci byli perfektní. Byl to náročný zápas, ale dvě třetiny jsme dělali správná rozhodnutí. Musíme si ale rozebrat, co se dělo v části třetí," podotkl gólman Samuel Hlavaj. A podobně na závěr klání nahlížel i Lukáš Cingel, útočník brněnské Komety.

"První dvě třetiny byly vyrovnané stejně jako v generálce na šampionát. Ve třetí jsme se ale asi báli o výsledek, byli jsme méně na puku a Američani měli čas a prostor. Dva body jsou ale skvělé, vyhráli jsme a jdeme dál," dodal v pozápasovém rozhovoru.

další zajímavé články