sobota, 27. 07. 2024
Kanada zažila na úvod další velké trápení. Velkou Británii držel litvínovský Kirk

Kanada zažila na úvod další velké trápení. Velkou Británii držel litvínovský Kirk

Kanada opět potvrdila, že v začátcích světových šampionátů se poměrně trápí. Jasného outsidera z Velké Británie sice porazila, žádný gólový ohňostroj se ale nekonal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Canada

Kanada se v úvodech šampionátů pravidelně trápí. Nejinak tomu bylo i v úvodním klání sobotního programu v Praze, kde úřadující světový šampion změřil síly s Velkou Británií.

Před pěti lety rozdrtil svého soupeře poměrem 8:0, nyní už po necelých třech minutách inkasoval. Prosadil se litvínovský útočník Liam Kirk, po trenérské výzvě Kanady ovšem byla branka odvolána.

Kirka ale tento moment nepoložil. V 8. minutě tvrdou ranou využil přesilovku a Brity poslal do vedení už právoplatně. Náskok ale outsiderovi vydržel jen třicet vteřin. Na srovnání Michaela Buntinga už ale z kanadského celku v první třetině nikdo nenavázal.

Rozhodující tak byla druhá část. Po brance útočníka Tampy Bay Lightning Brandona Hagela dvakrát skóroval Connor Bedard a bylo hotovo. Velká Británie přesto zanechala solidní dojem. Třetí třetinu zásluhou trefy Bena O´Connora dokonce vyhrála, v celkovém součtu ale aspirantovi na další titul podlehla 2:4.

další zajímavé články