sobota, 27. 07. 2024
Potíže v koncovce, ale vynikající Dostál. Česko na úvod světového šampionátu vyválčilo dva body

Potíže v koncovce, ale vynikající Dostál. Česko na úvod světového šampionátu vyválčilo dva body

Čtyřmi zápasy odstartoval světový šampionát v ledním hokeji. Slováci v desetigólové přestřelce podlehli Německu, to česká reprezentace na úvod i přes mizivou produktivitu vyválčila proti Finsku dva body.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 10. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Švýcarsko v "české" skupině A porazilo Norsko 5:2, v Ostravě Slováci na úvod podlehli Německu poměrem 4:6 a Švédové i díky dvěma gólům do prázdné branky uspělo 5:2 nad výběrem Spojených států amerických.

Nejmenší počet branek byl k vidění v rámci duelu české reprezentace. Proti Finsku doputoval puk za záda některého z gólmanů jen jednou, po intervenci finských asistentů u videa ale trefa Ondřeje Paláta kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti neplatila.

Naše reprezentace měla poměrně očekávané potíže s produktivitou, výkon v poli byl ale na velice slušné úrovni. Svěřenci Radima Rulíka předvedli bezchybný výkon v defenzivě a Finy jednoznačně přehráli.

Vždyť za první třetinu vyslali hosté jedinou střelu na gólmana Dostála. Ten se pořádně zapotil až při závěrečném vyloučení Gudase. V prodloužení při hře tří proti třem se rozjela ofenziva na plné obrátky, brankáři si ale čisté konto udrželi.

Rozhodly tak až nájezdy. Hned v první sérii po blafáku do backhandu uspěl Ondřej Kaše, ve čtvrté sérii jej dělovkou do šibenice napodobil kapitán Roman Červenka. A jelikož Lukáš Dostál neinkasoval ani jednou, druhý bod zaslouženě putuje k českému výběru.

Ten se za necelých čtyřiadvacet hodin představí znovu, čeká na ně výběr Norska. Finové si odpočinou, následující zápas sehrají v neděli ve 12:20 proti Velké Británii.

další zajímavé články