sobota, 27. 07. 2024
Slováci po přípravném utkání s USA nominovali na světový šampionát, překvapivě chybí Lantoši

Slováci po přípravném utkání s USA nominovali na světový šampionát, překvapivě chybí Lantoši

Slovensko nezvládlo generálku na světový šampionát, když Spojeným státům americkým podlehlo poměrem 2:6. Následně kouč Craig Ramsay oznámil konečnou nominaci na blížící se mistrovství světa.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Hockey Slovakia

Už v pátek otevře Slovensko světový šampionát proti Německu, za tři dny poté změří síly se Spojenými státy americkými. Právě silný výběr USA byl v Bratislavě soupeřem slovenských hokejistů při generálce na MS.

A ačkoliv úvod slovenskému výběru utekl, na začátku druhé třetiny vyrovnal Peter Cehlárik na 2:2. Od té chvíle už ale domácí celek neskóroval, čtyřikrát naopak inkasoval a generálka tak svěřencům Craiga Ramsayho nevyšla.

Po ní poté kanadský kouč zveřejnil konečnou nominaci. V týmu je hned osm posil z NHL včetně Juraje Slavkovského, Tomáše Tatara, Šimona Nemce a Pavola Regendy.

Nechybí ani dvanáct hráčů působících v české Tipsport extralize. Opírat se Slováci budou především o třinecké duo Marko Daňo - Libor Hudáček, které doplňuje Viliam Čacho.

Překvapivě se naopak nedostal na Róberta Lantošiho, který byl nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi a v úvodu přípravy doslova zářil.

Nominace Slovenska na MS 2024:

Brankáři: Stanislav Škorvánek (Michalovce), Samuel Hlavaj (Plzeň/ČR), Matej Tomek (Litvínov/ČR)

Obránci: František Gajdoš (Nitra), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (Pardubice/ČR), Martin Fehérváry (Washington/NHL), Mário Grman (Vítkovice/ČR), Michal Ivan (Liberec/ČR), Patrik Koch (Arizona Coyotes/NHL; Tucson/AHL), Šimon Nemec (New Jersey/NHL)

Útočníci: Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všichni Třinec/ČR), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (oba Leksand/Švéd.), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (oba Litvínov/ČR), Lukáš Cingel (Kometa Brno/ČR), Martin Faško-Rudáš (Liberec/ČR), Miloš Kelemen (Arizona/NHL), Martin Pospíšil (Calgary Flames/NHL; Calgary Wranglers/AHL), Pavol Regenda (Anaheim/NHL; San Diego/AHL), Juraj Slafkovský (Montreal/NHL), Tomáš Tatar (Seattle/NHL)

další zajímavé články