čtvrtek, 16. 05. 2024
Absolutní senzace dokonána! Třinec v sedmém utkání udolal Pardubice a má pátý titul v řadě

Absolutní senzace dokonána! Třinec v sedmém utkání udolal Pardubice a má pátý titul v řadě

Třinečtí Oceláři dokonali neuvěřitelné play-off a popáté za sebou slaví zisk Masarykova poháru. V sedmém utkání rozhodl David Cienciala, tedy bývalý hráč Dynama, na začátku druhého prodloužení. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Senzace je dokonána! Třinec zvítězil i ve třetím sedmém utkání letošního play-off a popáté za sebou se raduje z Masarykova poháru. Na úvodní gól rozhodujícího utkání celé sezony se čekalo do 25. minuty. 

V přesilové hře od modré vystřelil Kundrátek a Petr Vrána perfektní tečí dostal puk za záda Willa. Vzápětí měl navíc obrovskou příležitost Cienciala, v rozhodující chvíli ale promáchl.

A tak se osmělili domácí. Pánik trefil tyč, neuspěl ani Radil. Sedm vteřin před koncem druhé třetiny ovšem Mandát dostal puk na Válu a ten se stal prvním obranným střelcem ve finálové sérii.

I ve třetí třetině měli více ze hry domácí, udeřit ale nedokázali. V prodloužení měl na holi rozhodnutí Pánik, ale neuspěl. Na hostující straně si na Willa nepřišel Hrehorčák, ale ve čtvrté minutě druhého prodloužení se k puku před bránou Willa dostal Cienciala a právě bývalý hráč Dynama rozhodl o tom, že titul opět putuje do Třince.

další zajímavé články