středa, 15. 05. 2024
Vsetín ovládl Chance Ligu a v baráži se postaví proti Kladnu

Vsetín ovládl Chance Ligu a v baráži se postaví proti Kladnu

Hokejisté Vsetína si v pátém finálovém zápase Chance Ligy poradili se Zlínem a ovládli tak druhou nejvyšší hokejovou soutěž. Pro valašské město to tak zároveň znamená postup do baráže, kde se o účast v Extralize utká s Kladnem.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: hc-vsetin.cz

Mohlo by se zdát, že pro Vsetín šlo o snadnou práci. Do play off tento klub postoupil ze druhého místa, přičemž v každém kole v rámci vyřazovacích bojů vždy ztratil pouze jeden zápas. I finále začal ve velkém stylu, když rivala ze Zlína porazil 8:1.

Poté se ale boje dle očekávání vyrovnaly, Zlín navíc finálovou sérii záhy srovnal na 1:1, když na venkovním ledě zvítězil 3:2 po prodloužení. Poté však následovaly tři výhry Vsetína a celková výhra v Chance Lize.

K rozhodujícímmu vítězství svůj tým nastartoval Erik Hrňa, jenž Vsetín poslal do vedení ve 12. minutě. Ve 47. minutě pak vstřelil uklidňující branku Vít Jonák a za několik málo minut poté mohly na vsetínském ledě propuknout oslavy. 

Vsetín si tak musel oddechnout, jelikož se do baráže dostal až na třetí pokus. Nejprve před dvěma lety nestačil na Jihlavu, minulý rok podlehl Zlínu. Tentokrát už to tomuto tradičnímu klubu vyšlo a poměří se s Kladnem.

Kladno je celkem přesvědčivým účastníkem baráže, když skončilo na posledním místě Extraligy s propastným odstupem patnácti bodů. Díky systému soutěží ale může ještě tento klub zabojovat o setrvání v nejvyšší lize, a to právě díky baráži.

Kladno má s baráží velké zkušenosti. Před dvěma lety v ní porazilo Jihlavu, loni přesvědčivě zdoalo Zlín 4:0 na zápasy. Pro extraligový klub navíc hovoří fakt, že se na svůj vrchol sezóny mohl připravovat dlouho dopředu, naopak Vsetín si musel projít náročnými vyřazovacími boji.

další zajímavé články