středa, 15. 05. 2024
Sparta je jediné utkání od finále, v Třinci rozhodla v prodloužení

Sparta je jediné utkání od finále, v Třinci rozhodla v prodloužení

Hokejisté pražské Sparty jsou jediný vítězný duel od finálové série Tipsport extraligy proti Pardubicím. Pražané uspěli i potřetí, poprvé na ledě Třince a dnes od osmnácti hodin mohou semifinále ukončit. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 07. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Třinec se ve třetím klání musel obejít bez Daniela Voženílka, který ale částečně uspěl s odvoláním a dnes ve čtvrtém utkání bude moci nastoupit. Hrát bude také Michael Kempný, po jehož vyloučení na pět minut plus do konce utkání Třinec v rámci třetího klání vyrovnal.

Stalo se tak ve 24. minutě, když puk za záda Kováře dopravil David Cienciala. Dodejme, že Kempný v úvodu druhé části tvrdě na mantinel narazil útočníka domácích Hrehorčáka, který se ale do zranitelné pozice částečně vystavil sám. Obránce Sparty tak disciplinární trest neobdržel.

Třinec udržel nerozhodný stav jen dvanáct minut. Po vyloučení Kurovského využil přesilovou hru Michal Řepík a tak i po druhé části vedla Sparta u obhájce titulu o jednu branku.

Ve třetí části se dlouho nemohl prosadit ani jeden z celků. Po vynikající práci Hrehorčáka se ale k puku dostal Kundrátek a poslal třetí semifinálovou bitvu mezi těmito celky do prodloužení.

V něm ale opět byli úspěšnější hosté. Po vyloučení Šenkeříka na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl do tváře Najmana se zdálo, že Třinec nepříjemnou situaci zvládne. V čase 74:11 si ale od modré blíže ke středu najel Jakub Krejčík a zařídil Spartě tři postupové mečboly.

Čtvrté utkání je ve Werk Aréně na programu dnes od osmnácti hodin a v přímém přenosu jej nabídne stanice ČT Sport.

další zajímavé články