sobota, 27. 07. 2024
Pardubice jsou krok od vytouženého finále, s Litvínovem uspěly i potřetí

Pardubice jsou krok od vytouženého finále, s Litvínovem uspěly i potřetí

Hokejisté Pardubic jsou krok od extraligového finále. Ve třetím utkání na ledě Litvínova udeřili hned v úvodu a po drtivé první třetině si třetí bod v semifinálové sérii pohlídali.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 04. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

17:1. Tak vypadala statistika střel na branku po první třetině třetího semifinálového klání mezi Litvínovem a Pardubicemi. Ovšem ve prospěch hostujícího týmu. Dva pokusy se navíc ujaly. 

A tak po trefě Tomáše Zohorny z deváté minuty a přesilovkovém zásahu obránce Petera Čerešňáka nakročil favorit ke třetímu bodu. I ve druhé části utkání byla převaha hostí znatelná, tentokrát ale branka k vidění nebyla.

Když ale ve 47. minutě svou první trefou v play-off navýšil účet Dynama Lukáš Radil, bylo prakticky po utkání. Za půl minuty sice snížil Patrik Demel a v dlouhé hře bez brankáře dal domácím naději Ondřej Kaše, ovšem závěr už si hosté dokázali pohlídat.

Ačkoliv gólman Matej Tomek prakticky posledních pět minut v brance nebyl, Dynamo náskok ubránilo a získalo i třetí duel v sérii. Zítra ji tak může ukončit a v nejrychlejším možném čase postoupit do vysněného finále. 

další zajímavé články