sobota, 27. 07. 2024
Minnesota znovu zariskovala. Po brance do prázdné branky přišla i o bod

Minnesota znovu zariskovala. Po brance do prázdné branky přišla i o bod

Do play-off se Minnesota s největší pravděpodobností nepodívá. V závěru základní části riskuje a při nerozhodných výsledcích odvolává v závěrech zápasů brankáře. V prodloužení proti Vegas Golden Knights to ale tentokrát nevyšlo. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 31. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Minnesota Wild

Před třemi týdny to Minnesotě vyšlo. V domácím klání porazila Nashville 4:3 po prodloužení díky trefě Matthewa Boldyho při hře bez gólmana. Něco podobného vyzkoušeli Divočáci i ve včerejším odpoledním duelu.

Tentokrát to ale aktuálně desátému týmu Západní konference nevyšlo. Po ztrátě puku se do odkryté domácí svatyně po přihrávce Williama Karlssona trefil Jonathan Marchessault a připravil Wild i o bodový zisk.

Dle regulí NHL totiž tým, který v prodloužení odvolá brankáře a inkasuje, ztratí jakýkoliv nárok na zmíněný bod. "Potřebujeme uhrávat dva body, proto jsme dospěli k tomuto rozhodnutí," uvedl kouč Wild John Hynes. 

Zdá se ale, že Minnesotě už v boji o vyřazovací část nepomůže nic. Devět utkání před koncem základní části ztrácí na osmé Los Angeles Kings osm bodů a postup je skutečně v nedohlednu.

další zajímavé články