úterý, 22. 10. 2024

První s posledním aneb nezastavitelný Dallas hostí trápící se Toronto. Dojde znovu k překvapení?


  • autor: karel
  • , vydáno: 10. 11. 2015

Po dvoudenní pauze, ve které došlo pouze na dohrávky, se dostává na řadu program s dvanácti zápasy. A mezi nimi dochází i k zajímavému souboji. Utká se totiž jasně první Dallas s nejhorším celkem NHL Torontem.

Dallas je totiž po patnácti kolech první a má 24 bodů. Řeč je samozřejmě v rámci západní konference, v té východní je na tom totiž lépe Montreal, který má bodů 27. I tak má Dallas konkrétně na mizerné Toronto náskok už šestnáct bodů. Kanaďané mají na kontě jen osm bodů a společně s Columbusem, jenž má také osm bodů, uzavírají spodek tabulky východní konference. A to Toronto získalot bod v posledním kole, když dokázalo v základní hrací době remizovat na půdě Washington Capitals, který v prodloužení strhl výhru na svou stranu. Dallas naopak vyhrál tři zápasy v řadě a to nad Detroitem, Carolinou a Bostonem. Dallas měl excelentní i koncovku, prvním dvěma jmenovaným nasázel čtyři branky, Bostonu rovnou pět a má tak druhý nejlepší útok v lize s 54 brankami. Toronto letos vyhrálo jen tři zápasy, jeden z nich je ale právě proti Dallasu. Stalo se tomu před nájezdem Dallasu na šňůru tří vítězství v řadě. Javorový list nasázel do sítě finského boha Niemiho čtyři branky.

Názor:

Dallas jede a jde vidět, že nadupaný kádr chce napravit zklamání z loňské sezóny, kdy se neprobojoval díky desátému místu ani do play-off. Navíc poslední prohra přišla právě s Torontem a doma stejnou chybu neudělá, naopak bude trestat. Volil bych jasnou jedničku.

Dallas Stars - Toronto Maple Leafs, 11.11., 2:30, American Airlines Center

Tip redakce: Vítězství domácích

Přibližný kurz: 1,7

foto: nhl.com

další zajímavé články