pondělí, 06. 05. 2024
Hamilton v kvalifikaci na VC Číny vyhořel, odstartuje až z osmnácté pozice

Hamilton v kvalifikaci na VC Číny vyhořel, odstartuje až z osmnácté pozice

Lewis Hamilton nadále zažívá pozvolný pád. V kvalifikaci na Velkou cenu Číny obsadil až osmnácté místo, skončil již v první části a přiznal svou zásadní chybu v posledním sektoru.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 04. 2024
  • , téma: Motorsport
  • , zdroj fotky: Formula 1

 

Lewis Hamilton zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Číny až osmnáctý nejrychlejší čas a zítra ráno jej v samotném závodu nečeká nic snadného. Výpadek už v první části se dá přisoudit chybě v závěrečném sektoru.

"Měl jsem to v pohodě projet, byla to má chyba. V zatáčce jsem se snažil zabrzdit, ale auto se zablokovalo," mrzelo Hamiltona. V kvalifikaci byli horší pouze Yuki Tsunoda a Logan Sargeant a Brit zajel nejhorší kvalifikaci od roku 2017.

"Původně jsme měli s Georgem stejné auto, ale následně jsme se snažili experimentovat, abychom zjistili, jestli můžeme něco vylepšit. Experimenty potřebujeme, ale 18. místo je vážně špatné. Když jsme ty změny dělali, říkali jsme si, že hůře už být nemůže. Ale ono bylo. To se stává," doplnil Hamilton.

Rodák ze Stevenage tak nedokázal navázat na druhou pozici z dnešního sprintu, a aby mohl získat nějaké body, bude zítra nucen zásadně riskovat.

další zajímavé články