sobota, 18. 05. 2024
Kanaďané oznámili výběr pro MS, hlavní hvězdou Bedard

Kanaďané oznámili výběr pro MS, hlavní hvězdou Bedard

Šest mistrů světa a hned tři vítěze Stanley Cupu mají ve své nominaci hokejisté Kanady. Hlavní hvězdou bude útočník Chicaga Blackhawks Connor Bedard, nechybí ani další draftová jednička Owen Power.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 05. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Chicago Blackhawks

O obhajobu loňského zlata se pokusí gólman Joel Hofer a útočníci Jack McBain a Adam Fantilli. Zlato z před tří let poté mají obránce Owen Power a útočníci Michael Bunting a Andrew Mangiapane, jenž byl vyhlášen před třemi lety nejužitečnějším hráčem světového šampionátu.

Hlavní hvězdou by měl každopádně být Connor Bedard hrající za Chicago Blackhawks, který s téměř stoprocentní jistotou získá Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezony v NHL. O branky by se měli starat také Dylan Guenther z Arizony či Dylan Cozens z Buffala.

Kanaďané, kteří si před světovým šampionátem zahrají přípravné zápasy proti Rakousku a Maďarsku, nominovali také jednoho hráče mimo National Hockey League. Je jím Macklin Celebrini, hráč Bostonu University v rámci NCAA.

Nominace Kanady pro MS 2024:

Brankáři: Jordan Binnington, Joel Hofer (oba St. Louis/NHL), Nico Daws (New Jersey/NHL; Utica/AHL)

Obránci: Bowen Byram, Owen Power (oba Buffalo/NHL), Kaiden Guhle (Montreal/NHL), Jamie Oleksiak (Seattle/NHL), Colton Parayko (St. Louis/NHL), Damon Severson (Columbus/NHL), Olen Zellweger (Anaheim/NHL)

Útočníci: Jack McBain, Dylan Guenther (oba Arizona/NHL), Jared McCann, Brandon Tanev (oba Seattle/NHL), Connor Bedard (Chicago/NHL), Michael Bunting (Pittsburgh/NHL), Macklin Celebrini (Boston University/NCAA), Dylan Cozens (Buffalo/NHL), Adam Fantilli (Columbus/NHL), Ridly Greig (Ottawa/NHL), Andrew Mangiapane (Calgary/NHL), Dawson Mercer (New Jersey/NHL)

další zajímavé články