pondělí, 06. 05. 2024
301 a dost! Brňanky ve finále senzačně zdolaly basketbalistky USK Praha

301 a dost! Brňanky ve finále senzačně zdolaly basketbalistky USK Praha

Natálie Hejková se svou družinou usiluje o čtrnáctý zisk mistrovského titulu v řadě. Tentokrát to ale bez porážky nebude. Basketbalistky Žabin Brno zvítězily na domácí palubovce 71:69 a slaví naprosto nečekané vítězství.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 04. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Žabiny Brno

Absolutní senzací skončil druhý finálový duel Chance ŽBL. Brněnský celek šel v Rosničce do devítibodového vedení, ještě v první čtvrtině se ale hostům podařilo výsledek otočit.

Favorit utkání následně držel Žabiny pod sebou a navyšoval svůj náskok. Na začátku závěrečné čtvrtiny utekl až na patnáct bodů a zdálo se, že neuvěřitelná vítězná série USK Praha bude pokračovat.

Od stavu 47:62 ale Žabiny vyhrály úsek čtvrté čtvrtiny 24:7 a po zásluze si připsaly historickou výhru. USK skončila série čítající 301 vítěznýchn zápasů v řadě. Naposledy Pražanky podlehly taktéž Brnu ve finálové sérii, to se ale 30. duben roku 2013!

Série se tak za vyrovnaného stavu 1:1 vrací do Prahy, kde se na Královce v pátek od 17:30 uskuteční třetí finálová bitva. Favorit je znovu zcela jasný, Žabiny si ale nyní potvrdily, že nic není ztracené.

další zajímavé články