sobota, 18. 05. 2024
Ipswich to zvládl! S gólmanem Hladkým postoupil do Premier League, Leeds musí do play-off

Ipswich to zvládl! S gólmanem Hladkým postoupil do Premier League, Leeds musí do play-off

Ipswich Town s českým gólmanem Václavem Hladkým si v příští sezoně zahraje Premier League. Definitivně o tom nováček Championship rozhodl v závěrečném kole, kdy na domácím stadionu porazil Huddersfield 2:0.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 05. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Ipswich Town FC

Ipswichi stačila v posledním kole i remíza. Doma ale neponechal nic náhodě a po trefách záložníků Wese Burnse a Omariho Hutchinsona zvítězil nad Huddersfieldem 2:0. Díky tomu si tak zajistil návrat do Premier League po dlouhých dvaadvaceti letech.

Ipswich navíc dokázal postoupit jako nováček Championship, což v historii anglické kopané dokázala jen čtyři mužstva. V sezoně 1998/99 se to jako prvnímu týmu podařilo Watfordu, následovaly Manchester City, Norwich City a před dvanácti lety také Southampton. 

S týmem Kierana McKenny se raduje taktéž český brankář Václav Hladký, jenž na závěr ročníku udržel čisté konto. V 90. minutě jej poté vystřídal Christian Walton, který odchytal loňský ročník League One.

Titul i přes závěrečnou domácí porážku s Blackburnem slaví Leicester, do play-off naopak musí Leeds United, který ještě v polovině března rozhodně pomýšlel na přímý postup.

V semifinále se Leeds střetne s Norwichem, na Southampton poté čeká West Brom. Z Championship do League One sestupují Birmingham, Huddersfield a Rotherham. Z League One se zpět do druhého patra anglického fotbalu probojovaly Portsmouth a Derby County. O třetím postupujícím rozhodne taktéž play-off. 

další zajímavé články