sobota, 18. 05. 2024
Rulík zveřejnil nominaci na světový šampionát. Chybí tři hráči z NHL, přijede Kämpf

Rulík zveřejnil nominaci na světový šampionát. Chybí tři hráči z NHL, přijede Kämpf

Český reprezentační trenér Radim Rulík po skončení neúspěšných Českých her oznámil nominaci na blížící se světový šampionát v Praze a v Ostravě. A překvapivě vynechal hned tři jména z National Hockey League.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 05. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Na mistrovství světa, které startuje již v pátek, nepojedou ze zámoří Jakub Vrána, Tomáš Nosek a Radim Zohorna. Světový šampionát se netýká ani dalších tří útočníků, Michaela Špačka, Ondřeje Kovařčíka a Filipa Chlapíka.

Z obránců se nedostali na kvarteto Mašín - Košťálek - Ticháček - Zábranský. Novým jménem je naopak útočník Toronta Maple Leafs David Kämpf, který s Javorovými listy vypadl v sedmém utkání prvního kola play-off proti Bostonu Bruins.

Českého útočníka čeká výstupní zdravotní kontrola v Torontu, k týmu by se poté měl připojit ve čtvrtek, tedy den před úvodním duelem s Finskem.

Aktuálně je v kádru naší reprezentace celkem 26 hráčů včetně tří gólmanů. Na soupisku ovšem lze zapsat jen 22 hráčů do pole. Pokud se tak Kämpf k týmu připojí, bude muset Rulík ještě jednoho útočníka zklamat.

Nominace České republiky na MS 2024:

Brankáři:

Lukáš Dostál (Anaheim/NHL), Petr Mrázek (Chicago/NHL), Karel Vejmelka (Arizona/NHL)

Obránci:

Michal Kempný (Sparta Praha), Jakub Krejčík (Sparta Praha), Libor Hájek (Pardubice), Tomáš Kundrátek (Třinec), Jan Ščotka (Kometa Brno), Radko Gudas (Anaheim/NHL), Jan Rutta (San Jose/NHL), David Špaček (Iowa Wild/AHL)

Útočníci:

Pavel Kousal (Sparta Praha), Michal Kovařčík (Jukurit Mikkeli/Fin.), Ondřej Palát (New Jersey/NHL), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Jakub Flek (Kometa Brno), Ondřej Kaše (Litvínov), Jáchym Kondelík (České Budějovice), Lukáš Sedlák (Pardubice), Daniel Voženílek (Třinec), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Dominik Kubalík (Ottawa/NHL), Radan Lenc (HV 71/Švéd.), Matěj Stránský (Davos/Švýc.), David Tomášek (Färjestad/Švéd.), David Kämpf (Toronto/NHL)

další zajímavé články