sobota, 18. 05. 2024
Lehečka předvedl proti Nadalovi famózní výkon a je ve čtvrtfinále

Lehečka předvedl proti Nadalovi famózní výkon a je ve čtvrtfinále

Český tenista Jiří Lehečka si na turnaji ATP Masters v Madridu zahraje ve čtvrtfinále. Mezi šestnácti nejlepšími po brilantním výkonu zdolal domácí legendu Rafaela Nadala. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 01. 05. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Vzhledem k žebříčkovému postavení a zdravotním problémům španělské legendy vstupoval do prvního vzájemného utkání jako mírný favorit český tenista. První set do stavu 5:5 nabídl jediný brejkbol, který ovšem španělský matador neproměnil.

V jedenácté hře naopak čistou hrou svůj servis prohrál a první set tak zamířil k české jedničce. Druhý set a osud celého klání byl rozhodnut prakticky už v první hře.

Nadal získal při svém servisu jediný míček a ihned o svou výhodu přišel. Lehečka následně mohl jít i do trháku, další podání si ale Nadal už vzít nenechal.

Lehečka ale byl při svém podání bezchybný, Nadal neměl jedinou možnost připravit světovou jednatřicítku o podání a po dvou hodinách a třech minutách bylo o postupujícím jasno.

Jiří Lehečka si po vynikajícím výkonu zahraje ve čtvrtfinále ATP Masters Madrid proti Daniilu Medveděvovi, jenž ve dvou napínavých setech přehrál Kazacha Alexandera Bublika.

"Je to chvíle, kterou nikdy nechcete zažít. Ale tělo mi už delší dobu vysílá jasné signály. Mým snem bylo se s Vámi rozloučit právě zde, na centrálním kurtu. Měl jsem obrovské štěstí, že jsem svou vášeň mohl přeměnit ve svůj koníček a zaměstnání. Děkuji Vám za neuvěřitelnou podporu," uvedl po utkání španělský tenista, který potvrdil, že v Madridu se již nepředstaví.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Tour (@atptour)

další zajímavé články