sobota, 18. 05. 2024
Lehečka vyzve Nadala, Menšík po nepovedeném prvním setu vzdal

Lehečka vyzve Nadala, Menšík po nepovedeném prvním setu vzdal

Osmifinále turnaje v Madridu si zahraje Jiří Lehečka, jeho soupeřem navíc bude antukový specialista a tenisová legenda Rafael Nadal. Končí naopak Jakub Menšík, který ve druhém setu svůj souboj vzdal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 04. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Jakub Menšík si své první osmifinále na ATP Masters nezahraje. Úvodní set proti Kanaďanovi Felixu Auger-Aliassimeovi prohrál 1:6 a po ztrátě servisu v úvodu druhého setu soupeři vzal.

Světová pětatřicítka neudělala za osm her jedinou nevynucenou chybu a v boji o osmičku nejlepších vyzve Caspera Ruuda. Pětadvacetiletý Nor získal už čtrnáct setů v řadě a v osmifinále bude favoritem.

Mezi šestnáct nejlepších se probojovali taktéž nasazená jednička Jannik Sinne či dvojka Carlos Alcaraz. Z osmičky nejvýše nasazených je mimo hru pouze Stefanos Tsitsipas, který nezvládl už své úvodní kolo.

O čtvrtfinále si zahraje také legendární Rafael Nadal, který sice prohrál set s Argentincem Pedrem Cachinem, ale ve třetím rozhodujícím setu třikrát prolomil servis svému soupeři.

Jeho soupeřem bude český tenista Jiří Lehečka. Tomu se povedlo i druhé vystoupení v Madridu, když opět neztratil set. Proti Brazilci Thiagu Monteirovi zvládl i koncovku druhé sady, když odvrátil setbol a sám využil třetí mečbol. Utkání mezi českou nadějí a hvězdým Španělem je naplánováno na zítřejší půl desátou večerní. 

další zajímavé články