neděle, 19. 05. 2024
Švédové zbrojí na světový šampionát. V Brně se při generálce hlásí třináct posil z NHL

Švédové zbrojí na světový šampionát. V Brně se při generálce hlásí třináct posil z NHL

Po šesti letech by Švédové opět rádi vyšplhali na světový trůn. V roce 2018 získali druhý titul v řadě, hattrick ale v Rize nezavršili a od té doby čekají nejen na zlato, ale i na jakoukoliv medaili. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 01. 05. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Tre Kronor

Švédové se naposledy dočkali světového titulu v roce 2018. O rok později v Bratislavě a Košicích ale hattrick nezavršili, když skončili ve čtvrtfinále. Právě od roku 2019 jsou bez medaile a tuto sérii by letos v Praze a Ostravě chtěli ukončit. I proto berou do České republiky své velké hvězdy z NHL.

Ti si zahrají už na Českých hrách, které se od 2. do 5. května uskuteční v Brně. Gólmanskou jedničkou by měl být Filip Gustavsson z Minnesoty. Divočákem je i další brankář Jesper Wallstedt, třetím do party je hráč Philadelphie Flyers Samuel Ersson.

Do obrany počítají švédští trenéři s Jonasem Brodinem z Minnesoty, Marcusem Petterssonem z Pittsburghu a také s hvězdným Rasmusem Dahlinem, jenž bojuje v dresu Buffalo Sabres.

O branky by se měli starat především Fabian Zetterlund ze San Jose Sharks, Joel Eriksson Ek z Minnesoty a Victor Olofsson z Buffala. Nechybí ani André Burakovsky (Seattle Kraken), Alexander Holtz (New Jersey Devils) a Lucas Raymond (Detroit Red Wings).

Švédové také čekají na závěry dalších sérií úvodního kola o Stanley Cup. Ve hře jsou příchody švédských hvězd z Toronta Maple Leafs či Nashvillu Predators.

další zajímavé články