sobota, 18. 05. 2024
Úvod do Českých her hokejistům nevyšel. I přes výraznou převahu podlehli Finům

Úvod do Českých her hokejistům nevyšel. I přes výraznou převahu podlehli Finům

Česká hokejová reprezentace má za sebou neúspěšný start do Českých hokejových her. V Brně podlehla Finsku 1:4 a v následujících dnech bude muset řešit výrazné problémy s koncovkou. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 05. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: LeijonatFi

Na střely zvítězila česká reprezentace poměrem 39:16, ovšem výsledek je zcela opačný. Svěřenci Radima Rulíka vstřelili jedinou branku až při hře bez brankáře a Finsku podlehli 1:4.

První třetinu ovládli domácí střelecky i herně. Finové jen dvakrát ohrozili Lukáše Dostála a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se mírný favorit utkání dočká.

Opak byl ale pravdou. Při prvním a nakonec jediném vyloučení naší reprezentace se trefil obránce švýcarského celku Langnau Tigers Vili Saarijarvi a poslal Finy do vedení. Hosté vyrovnali obraz hry a v závěru třetiny udeřili i podruhé. Tentokrát se prosadil útočník Kärpätu Ouli Arttu Hyry.

Ve 48. minutě přesnou a tvrdou střelou zvýšil už na rozdíl tří gólů Oliver Kapanen a výsledkem už tak první trefa Jáchyma Kondelíka v reprezentaci příliš nepohla. Do prázdné branky na konečných 1:4 upravil Jere Innala a Češi tak budou muset do sobotního klání se Švédskem výrazně zlepšit produktivitu.

Ve druhém klání Českých hokejových her vyhráli právě zmínění Švédové, i když ani hvězdami z NHL nabitý tým nepředvedl nic světoborného. V Klotenu udeřil poprvé až v 52. minutě zásluhou Fabiana Zetterlunda ze San Jose Sharks, druhou branku přidal bek Minnesoty Wild Jonas Brodin.

Za domácí kontroval v pět minut před koncem útočník Calvin Thurkauf, favorit ale o vítězství nakonec nepřišel.

další zajímavé články