pondělí, 28. 10. 2024
Šokující zvrat! Real Madrid bojkotuje Zlatý míč – Vinícius Jr. okraden o triumf!

Šokující zvrat! Real Madrid bojkotuje Zlatý míč – Vinícius Jr. okraden o triumf!

Podle posledních informací se Real Madrid rozhodl bojkotovat dnešní slavnostní ceremoniál Zlatého míče v Paříži. Brazilský křídelník Vinícius Jr. (24) byl dlouho považován za horkého kandidáta na tuto prestižní individuální fotbalovou cenu, a to díky svému výjimečnému roku. Jenže...


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Real Madrid CF

Překvapivé zprávy však nyní naznačují, že Vinícius Jr. Zlatý míč nezíská – místo toho by měl cenu obdržet hráč Manchesteru City, Rodri.

Představitelé Realu Madrid se s tímto výsledkem těžko smiřují. Pařížská RMC Sport uvedla: „Prvním důsledkem tohoto nečekaného zvratu je, že delegace Realu Madrid zrušila svou návštěvu Paříže. Prezident Realu Florentino Pérez je rozhořčený.“

Klub se navíc cítí nerespektován a přesvědčen, že pokud neměl cenu získat Vinícius Jr., pak by byl dalším vhodným kandidátem Dani Carvajal.

Novinář RMC Sport Fabrice Hawkins sdělil, že: „Lidé v blízkosti Viníciuse Jr. jsou nyní přesvědčeni, že Real Madrid útočník Zlatý míč nezíská. Tento pocit mají všichni v Madridu.“

Podle aktuálních informací je nyní favoritem na ocenění Španěl Rodri (28), který by měl skončit první, zatímco Vinícius Jr. by měl obsadit druhé místo a jeho spoluhráč z Realu, Jude Bellingham (21), místo třetí.

Rodri vs Vini

Rodri letos pomohl týmu Pepa Guardioly k čtvrtému titulu v Premier League během posledních čtyř sezón a zároveň vedl španělskou reprezentaci k triumfu na mistrovství Evropy 2024, kde porazili Anglii ve finále. Real Madrid věří, že i Carvajal si zaslouží ocenění, protože podobně jako Rodri zvítězil jak v domácí lize, tak na evropském šampionátu.

Vinícius Jr. také zazářil, když vedl svůj tým k titulům v LaLize a Lize mistrů v sezóně 2023-24. V deseti zápasech Ligy mistrů nastřílel šest gólů a na čtyři asistoval, přičemž Real získal svůj patnáctý evropský titul. Navíc v poslední sezóně se Vinícius podílel na 20 gólech ve 26 zápasech LaLigy.

Ať už se stane cokoliv, letošní večer v Paříži bude historický, protože teprve potřetí od roku 2007 cenu nezíská ani Lionel Messi, ani Cristiano Ronaldo. Zlatý míč v roce 2018 získal Luka Modrić a v roce 2022 Karim Benzema.

Loňský ročník vyhrál Messi, který má na svém kontě rekordních osm Zlatých míčů. Ronaldo má pět trofejí, zatímco legendy Michel Platini, Johan Cruyff a Marco van Basten získali ocenění každý třikrát.

další zajímavé články