úterý, 22. 10. 2024
Zatčení polského trenéra, který trénoval i Muradova. Hrozí mu doživotí

Zatčení polského trenéra, který trénoval i Muradova. Hrozí mu doživotí

Polský trenér MMA Andrzej Kościelski, který vede přední české a slovenské bojovníky, byl minulý týden zadržen a obviněn z vraždy, ke které mělo dojít v roce 2002. 


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zatčení proběhlo v jeho domě v Poznani, kde trenér spolupracoval s policií a přesto proti němu bylo použito zábleskové granáty. Podle svědků otevřel Kościelski policii dveře a lehl si na zem na znamení, že se vzdává, ale i tak byl zásah dramatický. Kościelskiho nyní čeká minimálně tří měsíční vazba, během níž bude probíhat vyšetřování. Hrozí mu doživotní trest, uvádí web wyborcza.pl.

Miláček publika Boráros v trablech. S výhrami si netyká a srandu si z něho dělá i soupeř

Podle polských médií je Kościelski obviněn jako spolupachatel vraždy šestadvacetiletého Arménce Rafaela G., k níž došlo v listopadu 2002 v klubu Blue Note v Poznani. Rafael G. byl napaden skupinou mužů, kteří ho brutálně zbili. Oběť se sice snažila bránit nožem, ale utrpěným zraněním podlehla. Přestože se na místě nacházelo několik svědků, nikdo z nich původně nevypovídal. Případ byl proto na dlouhou dobu uzavřen.

Nové svědectví znovu otevřelo starý případ

Až o mnoho let později došlo k jeho znovuotevření díky korunnímu svědkovi vystupujícímu pod pseudonymem „Monstrum“, který přišel s novými informacemi o událostech z osudné noci. Na základě jeho svědectví a dalších důkazů, včetně otisků prstů nalezených na místě činu, bylo Kościelskiho znovu obviněno a nyní čelí vážným právním důsledkům.

Kromě obvinění z vraždy je Kościelski také spojován s vedením organizované zločinecké skupiny v letech 2001 až 2008. Sám však všechna obvinění důrazně odmítá a tvrdí, že je nevinný. Polská žalobkyně Katarzyna Jaszewská uvedla, že shromážděné důkazy byly dostatečné k tomu, aby soud uplatnil preventivní vazbu a zajistil, že obviněný zůstane ve vězení během vyšetřování. Kościelski je známý trenér v prestižním gymu Ankos MMA, kde vede elitní zápasníky, včetně českých a slovenských hvězd jako Machmud Muradov, Karlos Vémola a Michal Martínek. Vzhledem k vážnosti obvinění bude muset Kościelski přerušit svou práci a soustředit se na obhajobu, což znamená, že Ankos MMA bude nyní bez svého hlavního kouče.

 

další zajímavé články