úterý, 22. 10. 2024
Miláček publika Boráros v trablech. S výhrami si netyká a srandu si z něho dělá i soupeř

Miláček publika Boráros v trablech. S výhrami si netyká a srandu si z něho dělá i soupeř

Gábor Boráros opět nestačil. Na turnaji RFA 18 v Žilině se pokusil o rychlé ukončení, ale po minutě vyčerpání přišlo TKO z rukou Adama Jakubíka. Ten si v klidu pohlídal průběh a odnesl si zasloužené vítězství.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Oktagon MMA

V zápase na turnaji RFA 18 se Gábor Boráros pokusil získat kontrolu už od samého začátku. Hned po úvodním gongu natlačil Adama Jakubíka na pletivo a snažil se o takedown. Vypadalo to, že má převahu, ale už po minutě mu docházely síly a iniciativu převzal Jakubík. Boráros nedokázal držet tempo, což vedlo k rychlému konci. Po třech minutách rozhodčí ukončil zápas TKO a vítězství patřilo Jakubíkovi. „Ordinace doktora Borárose, mám všechny zuby,“ smál se Jakubík po vítězství a reagoval tak na Borárosův předzápasový výrok, že mu spočítá zuby.

Promotér ztrácí trpělivost

Borárosův výkon se stal předmětem kritiky i na tiskové konferenci. Promotér RFA Boris Marhanský k tomu uvedl: „Gábor věděl, že tohle je jeho poslední šance udržet se v RFA. Bohužel to nevyšlo. Jeho výkon nebyl na úrovni. Nevidím to tak, že bychom ho v RFA ještě viděli.“ Pro bývalou domácí hvězdu MMA to znamená další velkou ránu a otázka zní, kam se bude jeho kariéra ubírat dál.

Adam Jakubík měl od začátku jasno o taktice, jak zápas vést. „Věděl jsem, že si musím dávat bacha na začátek. Bylo jasné, že to bude divočina. Gábor se rozběhl a začal mě klinčovat, což pro mě byla výhra, cítil jsem se komfortně,“ řekl po souboji vítěz. „Cítil jsem, že na mně funí jako lokomotiva. Nechal jsem ho vyblbnout a pak jsem šel po ukončení. Všechno podle plánu,“ dodal s úsměvem Jakubík, který si pochvaloval i to, že poprvé zažil zvýšenou pozornost médií a fanoušků.

Co bude dál?

Boráros, který kdysi patřil mezi největší jména domácí MMA scény, se nyní nachází na rozcestí. Jeho kariéra po další porážce spíše uvadá a nabídky kvalitních zápasů se budou pravděpodobně tenčit. Gábor tak čelí otázce, zda se pokusí o návrat na výsluní, nebo jeho kariéra v MMA pomalu skončí.

další zajímavé články