pondělí, 21. 10. 2024
Nashville Predators hledají cestu z krize: Marchessault přiznává zranitelnost týmu

Nashville Predators hledají cestu z krize: Marchessault přiznává zranitelnost týmu

Jonathan Marchessault, jedna z velkých posil Nashvillu, se po prohře 0:4 s Edmontonem Oilers otevřeně vyjádřil k dosavadním neúspěchům týmu. I přes velká očekávání se Predators zatím trápí.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 19. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Nashville Predators

Predators zatím nenaplňují očekávání

Nashville Predators měli do letošní sezóny vysoké ambice, hlavně díky letním posilám v podobě Jonathana Marchessaulta, Stevena Stamkose a Bradyho Skjeie. Nicméně vstup do sezóny se vůbec nevydařil, což potvrdila i prohra s Edmontonem Oilers, která skončila nelichotivým výsledkem 0:4. Po tomto zápase se Marchessault postavil před novináře a neskrýval zklamání.

„Jako tým jsme teďka celkem dost křehcí, zranitelní,“ přiznal Marchessault na tiskové konferenci. „Začátek sezony se nevyvíjí podle našich představ. V létě všichni říkají, jak budete dobří a tak, a my si možná musíme myslet, že jsme dobrý tým, ale zatím to tak vůbec nevypadá. Musíme pracovat více než soupeř.“ Jeho slova jasně odrážejí frustraci, která v kabině panuje.

Problém tkví ve výkonech hvězd

Příchody velkých jmen jako Marchessault, Stamkos a Skjei měly Nashville posunout do elitní skupiny týmů NHL. Ovšem realita je zatím jiná. Marchessault má zatím na kontě pouhé tři body. Skjei, obránce s pověstí stabilního hráče, se trápí a jeho bilance minus 6 ve čtyřech zápasech není pro tým dobrou vizitkou. Stamkos, od kterého se čekají klíčové body a vůdčí role, se zatím neprosadil vůbec. Trojice, která stojí tým dohromady 20,5 milionu dolarů ročně, tak zatím rozhodně nenaplňuje očekávání fanoušků ani vedení.

Nedostatek konzistence v týmu

Trenér Andrew Brunette se po zápase vyjádřil v podobném duchu jako Marchessault. Podle něj je hlavním problémem nedostatek konzistence ve hře. „Nedaří se nám v důležitých momentech,“ poznamenal. „Dokážeme zahrát dobře třeba čtyři pět střídání za sebou, ale pak zase upadneme. A když se podíváte na náš tým, na každého hráče zvlášť, myslím, že mají na víc. Vždycky jde dát do hokeje o nějaké procento navíc. Každý musí hrát lépe. A pro mě je to prostě základ.“

Brunette tímto jasně poukazuje na to, že tým má schopnosti, ale zatím se nedaří dostat je na led v klíčových momentech. Tento problém je obzvlášť frustrující, protože tým má potenciál hrát mnohem lépe, než jak tomu doposud bylo.

Rychlá reakce je klíčová

Kapitán Predators Roman Josi také poukázal na nutnost rychle zareagovat na nepovedený start sezóny, aby se tým nedostal do ještě větších problémů. „Realita je taková, že nemáme ani bod, takže naléhavost získat první vítězství je vysoká a musí být,“ řekl Josi. „Každý se musí snažit dát do toho trochu víc. V kabině panuje velká důvěra v to, že to zvládneme a dostaneme se z toho. Je to pro nás teď velká zkouška.“

Tlak na Predators roste, protože série porážek na začátku sezóny může mít dlouhodobé důsledky. Pokud se mužstvo rychle nevzpamatuje, mohla by jej tato ztráta v závěru základní části stát boj o play-off.

Nashville potřebuje najít stabilitu

Predators tak čeká klíčové období, ve kterém budou muset najít nejen stabilitu, ale i způsob, jak začít pravidelně vítězit. Výkony posil, jako jsou Marchessault, Stamkos a Skjei, budou klíčové pro další vývoj sezóny. Trenér Brunette bude muset najít cestu, jak z hráčů dostat to nejlepší a jak udržet jejich výkonnost na vysoké úrovni po celých 60 minut hry.

další zajímavé články