středa, 16. 10. 2024
Nezastavitelný Messi zazářil hattrickem v kvalifikaci o světový šampionát

Nezastavitelný Messi zazářil hattrickem v kvalifikaci o světový šampionát

Lionel Messi opět ukázal svou genialitu, když v kvalifikačním zápase na mistrovství světa nasázel Bolívii tři góly a přidal dvě asistence.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Inter Miami CF

Hned po zápase Messi prohlásil, že si nyní snaží užívat každý moment s argentinskou reprezentací. Po výhře nad Bolívií zdůraznil, jak moc pro něj znamená podpora fanoušků: „Je to nádherné hrát doma před našimi fanoušky. To, jak volají mé jméno, je velmi emotivní. Vím, že tyto zápasy mohou být mé poslední, a proto si je chci co nejvíce užít.“ Když byl Messi dotázán na svou budoucnost, konkrétně ohledně možnosti účasti na mistrovství světa 2026, odpověděl opatrně. „Nestanovil jsem si žádné datum ani hranici, kdy skončím. Prostě si teď užívám každý okamžik,“ řekl. Messi, kterému je nyní 37 let, tak zanechal otázku svého pokračování v národním týmu otevřenou, uvádí web ESPN.

Fenomenální výkon proti Bolívii

V zápase proti Bolívii Messi zazářil – nejenže skóroval hattrick, ale připsal si i dvě asistence. Jeho první gól přišel po chybě bolívijského obránce, druhý a třetí pak v závěru zápasu z hranice pokutového území. S 112 mezinárodními góly dorovnal svého dlouholetého rivala Cristiana Ronalda v počtu zápasů s hattrickem. Manažer argentinské reprezentace Lionel Scaloni po zápase opět vyjádřil své přání, aby Messi hrál co nejdéle: „Jen ho prosím, aby hrál tak dlouho, jak bude moci. Je radost ho sledovat na hřišti.“

Cantona se zlobí na United za to, jak zametli se Sirem Fergusonem. I rivalové ze City už rýpou

Argentina zůstává lídrem kvalifikační skupiny s 22 body po deseti zápasech, což jí zajišťuje pohodlný náskok tří bodů před druhou Kolumbií. Zápasy o postup na mistrovství světa 2026 budou pokračovat v listopadu, kdy se Argentina utká s dalšími soupeři. Messiho budoucnost je však stále záhadou. Bude legendární útočník bojovat za svou zemi na dalším mistrovství světa? To ukáže čas. Jedno je ale jisté – Messi se momentálně těší z každé minuty strávené na hřišti.

 

další zajímavé články