středa, 16. 10. 2024
Cantona se zlobí na United za to, jak zametli se Sirem Fergusonem. I rivalové ze City už rýpou

Cantona se zlobí na United za to, jak zametli se Sirem Fergusonem. I rivalové ze City už rýpou

Manchester United čelí dalšímu skandálu, když se rozhodl zrušit plat pro svého legendárního bývalého manažera Sira Alexe Fergusona. Tento krok, který klub označuje za „přátelskou dohodu“, se stal terčem ostré kritiky ze strany fanoušků i fotbalových osobností, včetně Erica Cantony.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Sir Alex Ferguson, který byl klíčovou postavou ve zlaté éře Manchesteru United, zůstává ve své roli ambasadora, ale jeho roční plat ve výši 2,16 milionu liber byl zrušen. Tento krok je součástí úsporných opatření nových spoluvlastníků klubu, společnosti INEOS, vedené britským miliardářem Jimem Ratcliffem.

Francouzský fotbalový idol Eric Cantona se na Instagramu ostře vyjádřil proti tomuto rozhodnutí: „Sir Alex Ferguson by měl mít právo dělat v klubu, co chce, až do své smrti. Takový nedostatek respektu je naprosto skandální. Sir Alex Ferguson bude navždy můj šéf! A všechny ostatní házím do velkého pytle sra*ek!“

Mezitím se v kontextu kritiky objevila nečekaná myšlenka od bývalého hráče a trenéra Manchesteru City, Stuarta Pearce, který přišel s provokativním návrhem. Během rozhovoru pro talkSPORT řekl: „Nebyla by to paráda, kdyby hráči Manchesteru City navrhli, že budou přispívat na plat Sira Alexe, aby ho udrželi v klubu? S tím, co pro Manchester United udělal, by to bylo stylové gesto.“

Pearce se navíc zamyslel nad ironií celé situace: „Manchester United vyhodil svého nejlepšího manažera, ale my bychom ho mohli platit, žádný problém.“ Tento provokativní návrh vyvolal další debatu mezi fanoušky obou klubů.

Kritika také míří na skupinu INEOS, která kromě zrušení Fergusonova platu zavedla i další úsporná opatření, včetně zrušení firemních kreditních karet a volného cestování pro zaměstnance. V květnu dokonce vyšlo najevo, že kapitán Manchesteru United, Bruno Fernandes, nabídl pokrýt náklady zaměstnanců, což ukazuje, že podobné návrhy, jako je ten Pearceův, nejsou zcela mimo realitu.

další zajímavé články