pátek, 11. 10. 2024
Šimon Nemec čelí kritice po nepovedeném zápase: Nejhorší hodnocení a nechtěný rekord

Šimon Nemec čelí kritice po nepovedeném zápase: Nejhorší hodnocení a nechtěný rekord

Slovenský obránce Šimon Nemec, hrající za New Jersey Devils, si v zápase proti Torontu Maple Leafs připsal nejhorší výkon své dosavadní kariéry. Nemec odehrál pouze 11:49 minut a zaznamenal bilanci -2.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: New Jersey Devils

Nemec pod palbou kritiky po prohře Devils s Torontem

New Jersey Devils, ve kterých působí i slovenské duo Šimon Nemec a Tomáš Tatar, včera podlehli Torontu Maple Leafs 2:4. Zatímco Tatar předvedl solidní výkon s jednou střelou na branku a neutrálním hodnocením v kolonce plus/mínus, Nemcův večer dopadl katastrofálně. Dvojka draftu z roku 2022 odehrála pouze 11:49 minut, což je nejméně v jeho krátké kariéře v NHL, a v plus/mínus bilanci si připsal hodnotu -2.

Nemec, který hraje ve třetí obranné dvojici po boku Seamusa Caseyho, se zatím trápí. Americký spoluhráč má ofenzivnější roli, zatímco Nemec se musí více soustředit na defenzivní úkoly. Tento styl hry mu podle všeho příliš nevyhovuje, což se odráží na jeho neuspokojivých výkonech.

Nejhorší GameScore v zápase i v týmu

Nemcovo hodnocení GameScore dosáhlo záporné hodnoty -3,38, což bylo nejen nejhorší v týmu Devils, ale i v celém zápase. Slovenský mladík tak čelí kritice ze strany odborníků i fanoušků. „Nemec nevypadá dobře, je čas začít o něm diskutovat. Potřebuje Pesceho co nejdřív,“ napsal zámořský novinář Alex Chauvancy, který sleduje tým New Jersey.

Pesce jako naděje na zlepšení?

Brett Pesce, který byl jednou z hlavních posil New Jersey před sezónou, by mohl být klíčovou postavou, která Nemcovi pomůže dostat se zpět do formy. Americký obránce, jenž má bohaté zkušenosti z Caroliny Hurricanes, je momentálně zraněný a jeho návrat na led se posuzuje týden po týdnu.

Nemec tak musí doufat, že návrat Pesceho přinese zlepšení jeho herních výkonů a umožní mu lépe se adaptovat na defenzivní roli, která mu zatím nesedí.

další zajímavé články