pátek, 11. 10. 2024
Smoleňák nevěří, že Zadina rezignoval sám. Jsou tu nesoulady, všímá si

Smoleňák nevěří, že Zadina rezignoval sám. Jsou tu nesoulady, všímá si

Šéf pardubické lavičky Marek Zadina nečekaně rezignoval po neúspěchu v derby proti Hradci Králové, ačkoliv Dynamo stále figurovalo na druhém místě tabulky . Otázka, zda šlo o dobrovolný krok, nebo nátlak, vzbuzuje bouřlivé spekulace.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 11. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Zadina odstoupil: dobrovolně, nebo pod nátlakem?

Hokejový svět byl ve středu ráno otřesen zprávou o rezignaci Marka Zadiny, hlavního trenéra Pardubic, který odešel navzdory tomu, že Dynamo i přes pomalejší start sezóny bylo na druhé příčce extraligové tabulky. Ačkoliv oficiální stanovisko klubu hovořilo o jeho dobrovolném odchodu, mezi hokejovými odborníky a fanoušky okamžitě vyvstaly pochybnosti.

Podle Radka Smoleňáka, kapitána Kladna, šlo pravděpodobně o nucenou rezignaci. „Nevěřím, že by Zadina sám od sebe odstoupil,“ vyjádřil se jasně v pořadu Bomby k tyči. „Známe trenéry, kteří odstoupí z vlastního přesvědčení, ale tohle podle mě není ten případ.“ Smoleňák tím poukazuje na třetí výměnu trenéra v Pardubicích za poslední rok a půl, což proslulé „město perníku“ staví do ne zcela pozitivního světla.

Koreis: „Rezignace má zásadní finanční dopady“

Hokejový expert a bývalý extraligový útočník Jakub Koreis přinesl do debaty další pohled, když upozornil na finanční rozdíl mezi rezignací a odvoláním trenéra. „Pokud trenér rezignuje, fakticky se vzdává smlouvy a nemá nárok na plat až do jejího konce. Kdyby ho klub odvolal, dostával by peníze dál,“ vysvětlil. Tento aspekt by tedy mohl nasvědčovat tomu, že Zadinova rezignace nebyla zcela dobrovolná, jak Smoleňák naznačil.

Koreis rovněž zmiňuje, že celý proces hledání nového trenéra vrhá negativní světlo na vedení Pardubic. Mezi jmény možných nástupců se objevují trenérské ikony jako Miloš Hořava či Patrik Augusta, ale také současný prezident svazu Alois Hadamczik.

Hadamczik: ambice nebo opatrnost?

Hadamczikovo jméno se v souvislosti s pardubickou lavičkou skloňuje stále častěji, což dává smysl zejména díky jeho dobrému vztahu s majitelem klubu Petrem Dědkem. Nicméně, jak podotýká Koreis, Hadamczik má rád moc a peníze, a ty mu zajišťuje jeho současná pozice na svazu. „Na jedné straně by rád vyhrál extraligu, což se mu ještě nepodařilo, ale na druhé straně nechce riskovat ztrátu své současné pozice,“ vysvětluje hokejový expert.

Pardubická situace tedy zůstává nejasná a jak vše dopadne, se ukáže v následujících dnech. Prozatím převezme první tým Dynama sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček, ale fanoušci netrpělivě očekávají, kdo nakonec usedne na lavičku a převezme vedení favorizovaného týmu.

další zajímavé články