úterý, 15. 10. 2024
Sexy Paige VanZant se vrací k fackování: Chci všem ukázat, jak jsem tvrdá

Sexy Paige VanZant se vrací k fackování: Chci všem ukázat, jak jsem tvrdá

Bývalá hvězda UFC Paige VanZant se 24. října vrátí do arény Power Slap v Abú Dhabí, kde se utká s Chelsea Dodson. VanZant už při svém debutu prokázala, že v tomto nekompromisním sportu má co nabídnout.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Power Slap

Paige VanZant, někdejší zlatá dívka UFC, se rozhodla pokračovat ve své kariéře v kontroverzní disciplíně Power Slap, tedy soutěži ve fackování. VanZant se do tohoto sportu vrátila po úspěšném debutu, kdy v červnu tohoto roku zvítězila nad Christine Wolmarans jednomyslným rozhodnutím rozhodčích po třech kolech intenzivních fackovaček. Nyní se Paige připravuje na svůj další zápas, který proběhne 24. října v Abú Dhabí, kde se postaví proti debutantce Chelsea Dodson.

Po svém prvním vítězství v Power Slap VanZant jasně naznačila, že v tomto sportu vidí svou budoucnost. „Řekla jsem všem, a každý by to měl vědět: Jsem sakra tvrdá,“ prohlásila bývalá UFC zápasnice. „Přešla jsem z UFC přes Bare Knuckle až do Power Slapu. Mám za sebou všechno a chci prostě soutěžit. Měla jsem při tom skvělý zážitek a myslím, že mě určitě budou chtít zpět.“ Paige také dodala, že si svůj život nyní chce užívat, zatímco ukazuje, jak tvrdá dokáže být.

Pro VanZant bylo vítězství v Power Slap jejím prvním úspěchem v bojových sportech od ledna 2019, kdy v UFC porazila Rachael Ostovich na submisi během premiérové akce UFC pod hlavičkou ESPN. Po tomto vítězství následovala série neúspěchů – prohrála svůj poslední zápas v UFC proti Amandě Ribas v roce 2020, následně utrpěla dvě porážky v Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), kde se utkala s Britain Hart a poté znovu s Ostovich v roce 2021.

Ani ve světě boxu se jí letos nedařilo, když zápas s influencerem Elle Brooke skončil nerozhodně. Přesto VanZant neztrácí odhodlání pokračovat ve své bojové kariéře. „Chci žít svůj život a bavit se,“ prohlásila. „Chci soutěžit a ukazovat, jak tvrdá jsem, v jakémkoliv sportu.“

V nadcházejícím duelu s Chelsea Dodson na Power Slap 9 se Paige VanZant pokusí navázat na svůj úspěch a potvrdit, že v tomto tvrdém sportu má co nabídnout. Událost se koná dva dny před UFC 308, takže fanoušci bojových sportů se v Abú Dhabí mají na co těšit.

další zajímavé články