čtvrtek, 03. 10. 2024
Barcelona zpátky na vítězné vlně před klíčovými zápasy s Bayernem Mnichov a Realem Madrid

Barcelona zpátky na vítězné vlně před klíčovými zápasy s Bayernem Mnichov a Realem Madrid

Barcelona se vrátila na vítěznou vlnu a po jednoduché výhře opět potvrdila svou sílu. Jak však upozorňuje trenér Hansi Flick, z takových zápasů se příliš nepoučíme. Blaugranas naposledy narazili na Young Boys, kteří se podobně jako předtím Osasuna stáhli do hluboké defenzívy a přenechali míč domácím. Tam ale veškeré podobnosti končí. Barcelona tentokrát neměla žádné problémy s prolomením obrany soupeře, především díky svým ofenzivním snahám po pravé straně hřiště.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 03. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Právě Pedri a Raphinha patřili mezi nejlepší hráče utkání. Tvrdě pracovali, byli kreativní a neustále komplikovali život obráncům Young Boys. Jejich individuální kvality a schopnost vytvářet šance byly klíčové pro hladký průběh zápasu. Situace pro Barcelonu byla mnohem jednodušší, jelikož soupeř téměř neohrožoval jejich branku žádnými protiútoky. Tentokrát se nekonal žádný Bryan Zaragoza, který by Barcelonu udržoval ve střehu, a tak si Blaugranas mohli dovolit riskovat a útočit bez jakýchkoli obav. Jak zápas pokračoval, sebevědomí domácích hráčů jen rostlo, uvádí web Barca Blaugrane.

Je pravdou, že Flick tentokrát nasadil mnohem silnější základní sestavu než o víkendu. S odstupem času by si trenér mohl vyčítat, že klíčové hráče nechal odpočívat. S ohledem na vývoj zápasu by možná i „béčko“ Barcelony zvládlo Young Boys porazit. Nyní však mají před sebou důležitější výzvy.

Návrat klíčových hráčů posiluje Barcelonu

Pozitivní zprávou pro Barcelonu byl návrat Frenkieho de Jonga na hřiště. Ve svých omezených minutách ukázal, že je připraven hrát v plné intenzitě a zapojit se do systému týmu. Spolu s ním se na trávník vrátil také Ansu Fati, který rovněž přinesl do hry nový náboj. Do sestavy se brzy vrátí i další klíčoví hráči jako Gavi, Dani Olmo nebo Fermin Lopez, což týmu poskytne větší hloubku.

Pokud nebudou venku vytížení legionáři, budou muset za nároďák kopat kluci z domácí ligy, míní Koller

Barcelona je přesně tam, kde potřebuje být, před dvěma klíčovými zápasy: proti Bayernu Mnichov a Realu Madrid. Nejprve se utkají s Bayernem na domácím hřišti, kde Flick pravděpodobně pošle svůj tým od začátku do ofenzivy, aby před domácím publikem předvedli co nejlepší výkon.

 

 

 

 

 

další zajímavé články