úterý, 01. 10. 2024
Pokud nebudou venku vytížení legionáři, budou muset za nároďák kopat kluci z domácí ligy, míní Koller

Pokud nebudou venku vytížení legionáři, budou muset za nároďák kopat kluci z domácí ligy, míní Koller

Rekordman národního týmu v počtu vstřelených gólů v pondělním interview pro ČTK a Radiožurnál uvedl, že současné reprezentaci asi nezbyde nic jiného, než v nejbližší době vsadit na hráče z české ligy.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Borussia Dortmund

Za klubovými úspěchy v poslední době zaostává národní tým. Na letošním Euru v Německu vypadl již ve skupině, do Ligy národů pak vstoupil debaklem v Gruzii.

"Reprezentace se teď trochu hledá. Problém je, že někteří hráči, kteří odcházejí do zahraničí, to tam nezvládají a pak pravidelně nenastupují. V zápase s Ukrajinou se ukázalo, že pak je lepší spolehnout se na rozehrané fotbalisty ze silné trojky české ligy. Pro domácí kluky je to i velká motivace makat a posouvat se dál," uvedl kanonýr, který v mezistátních zápasech vstřelil 55 branek a je tak historicky nejlepším střelcem českého i československého národního týmu.

Trenér Ivan Hašek si při nástupu do funkce vytkl za hlavní cíl postup na mistrovství světa. Tak daleko se populární "Dino" zatím nedívá. "Ještě ani nemáme vylosovanou skupinu pro kvalifikaci, na ni si počkám. Náš tým nečeká nic lehkého, ale nechal bych tomu čas. Ideální to teď samozřejmě není. Pokud nebudou venku vytížení legionáři, budou muset za nároďák kopat kluci z domácí ligy. Když jiné řešení není, musíme se vydat touto cestou," poradil by realizačnímu týmu ambasador domácího poháru. 

Nechci být špatným prorokem, ale pro Spartu bude ve Stuttgartu vítězstvím i bod, hlásí Šimák

další zajímavé články