úterý, 01. 10. 2024
Nechci být špatným prorokem, ale pro Spartu bude ve Stuttgartu vítězstvím i bod, hlásí Šimák

Nechci být špatným prorokem, ale pro Spartu bude ve Stuttgartu vítězstvím i bod, hlásí Šimák

Sparta zahájí svůj říjnový program vystoupením na půdě Stuttgartu, který vstoupil do Ligy mistrů porážkou s Realem Madrid.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 30. 09. 2024
  • , zdroj fotky: VfB Stuttgart

Sparťanská série bez porážky skončila. Sigma triumfovala na Letné

Bundesligový tým je v domácí MHP Areně hodně silný, o čemž se přesvědčili jeho dva poslední protivníci Kaiserslautern a Borussia Dortmund, kteří odjeli se čtyřkou, respektive pětkou.

Rok a půl, přesněji řečeno od léta 2008 do konce roku 2009, se pral za VfB také exreprezentant Jan Šimák (45), jenž je v současnosti asistentem u třetiligového béčka Táborska.

Stuttgart, jenž obhajuje druhé místo a v současnosti je ve vyrovnané bundesligové tabulce osmý, bude favorizovat i ve druhém kole Champions League...

Karviná je pod Hyským úplně jiný tým. V osmi z devíti případů měla lepší procentuální držení míče než soupeř

"Strašně Spartě přeji, aby si něco odvezla, ale pokud mám říct pravdu, bude to mít extrémně těžké. Favoritem je určitě Stuttgart," přednesl v interview pro sport.cz Šimák, jenž pracuje na částečný úvazek jako skladník.

"Nechci být špatným prorokem, i bod však bude pro Spartu vítězstvím. Stuttgart byl minulou sezonu vicemistrem Německa, hrají skvělý fotbal. Rychlý a kombinační. Prodali útočníka Guirassyho, ale naopak pořídili Demiroviče. Líbí se mi jejich projev, zřejmě budou diktovat tempo," predikoval bývalý křídelník Bayeru Leverkusen i Jeny.

"Slavné "S", jehož trikot oblékal také, je ale podle něj fantastické. Byť nebyl na fotbale snad patnáct let, minulý víkend vyrazil se synem na letenský duel v Budějovicích, odkud si favorit odvezl výhru 2:0. Friisův tým podle něj udělal obrovský posun a líbí se mu, jak to v epet ARENĚ vedou. 

Druhý nejvyšší počet červených v historii ligy? Nemyslím si, že to bude trend, je přesvědčen kouč Viktorie

další zajímavé články